10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ!Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει Plan B τη χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Ρωσία ή Κίνα-Πάει περίπατο η διαγραφή χρέους

Θα υπάρξει ελάφρυνση φορολογίας - Θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ναι στο δημοψήφισμα - Κούρεμα είναι και η επέκταση ενός μεγάλου ομολόγου

Την αποφασιστικότητα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να προχωρήσουν μέχρι τέλους στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

"Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ", διεμήνυσε ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Mega και την εκπομπή Ανατροπή.
Ερωτηθείς για το εάν ευσταθούν τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε το Grexit "μια απειλή χωρίς υπόσταση... κάτι σαν τον μπαμπούλα".
Η Ελλάδα τελεί υπό μια διαρκή πίεση, αναγνώρισε ο κ. Καμμένος.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η εξεταστική για το μνημόνιο θα ασχοληθεί τόσο με Έλληνες όσοι και με ξένους.
Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο κ. Καμμένος τόνισε πως η πολιτική της λιτότητας πρέπει να αλλάξει, αφού αυτή η πολιτική οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή.
"H Merkel θέλει να δείξει ότι είναι ο ισχυρός της Ευρώπης", δεν δίστασε να σημειώσει ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως "Δεν πιστεύω στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας".
Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει ελάφρυνση της φορολογίας.
"Θέλουμε να βρούμε λύσεις, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει ορίσει η κυβέρνηση", κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ερωτηθείς για το εάν αυτή η κυβέρνηση έχει Plan Β σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος εξήγησε:
"Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά.
Το Plan Β θα είναι χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, όπως ΗΠΑ, Ρωσία ή Κίνα".
Οι Ρώσοι είπαν ότι θα μας χρηματοδοτήσουν, συμπλήρωσε για να επισημάνει στη συνέχεια πως "έχω καλή σχέση με τη Ρωσία".,
Ταυτόχρονα σημείωσε πως ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, B. Obama για την Ελλάδα.
"Δεν πνιγόμαστε έως τον Ιούλιο", σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει πως "Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σοβαρότητα".
Κληθείς να τοποθετηθεί για το εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, ο κ. Καμμένος τόνισε "Όχι πάση θυσία στο ευρώ.
Ναι στο ευρώ επί ίσοις όρους".
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι λέει ναι στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αφού, όπως εξήγησε, ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να ερωτηθεί.
"Από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς", έσπευσε, να διευκρινίσει στη συνέχεια ο κ. Καμμένος.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως πλέον, με τη νέα κυβέρνηση, δεν ακούγονται πια ούτε η τρόικα, ούτε τα προαπαιτούμενα.
Eρωτηθείς για τις αξιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε χαρακτηριστικά:
"Επιμένω ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Κούρεμα είναι και η επέκταση ενός μεγάλου ομολόγου".
Ερωτηθείς για το πως προέκυψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως "η συνεργασία αυτή ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού".
Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, προεκλογικά μιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα στο τηλέφωνο.
Ο Τσίπρας μου πρότεινε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε, για να καταστήσει σαφές πως εξαρχής δεν τον ενδιέφερε η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
"Εγώ επέλεξα τα πρόσωπα των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση", τόνισε ο κ. Καμμένος.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως πλέον μιλάει καθημερινά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν σημεία διαφωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Διαφωνούμε με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας".
Την ίδια στιγμή δεν δίστασε να σχολιάσει πως "έχει ενδιαφέρον ο διάλογος με κουκουλοφόρους".
"Δεν είμαι ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστής", διεμήνυσε ο κ. Καμμένος, απαντώντας στους επικριτές του.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε πως ο ISIS συνιστά απειλή για την Ευρώπη.
"Δεν υπογράψαμε χαρτιά, έχουμε δώσει λόγο τιμής με τον Αλέξη Τσίπρα", αποκάλυψε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, για να επαναλάβει πως "δεν θα κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές μας".

www.bankingnews.gr