13 Μαρτίου 2015

ΚΛΑΙΩ! «Η Ελλάδα μας χρωστάει 11 δισ. ευρώ αποζημίωση για τη Λέανδρος και τον Κορδάλη...τραυμάτισαν τα αυτιά μας»

Και σ'αυτό όμως όπως θα δείτε στο τέλος αυτοσαρκάζονται (με τους Modern Talkingκαι δεν είναι κομπλεξικοί σαν αυτούς που εκστασιάζονται με Λαζόπουλο...

Υπάρχει η σοβαρή εκδοχή του πράγματος που έχει να κάνει με την ιστορική μνήμη και τις ανοιχτές πληγές που άφησε στην Ελλάδα ένα οριακό γεγονός όπως είναι η γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει και η σατιρική.
Χρησιμοποιώντας καυστικό χιούμορ που ενδεχόμενα κάποιος μπορεί να το βρει και ανοίκειο (καθώς μόνο το χιούμορ του Λαζόπουλου και της ΑΥΓΗΣ είναι επιτρεπτό), το σατιρικό γερμανικό σάιτ «Der Postillon» γράφει πως η διένεξη μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει πάρει ξαφνική νέα τροπή. Συγκεκριμένα, από εκεί που η Ελλάδα ζητούσε χρήματα από το Βερολίνο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκανε ρελάνς και ζητάει από την αντίστοιχη ελληνική το ποσό των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Κώστας Κορδάλης (Γεννήθηκε στην Ελάτεια Φθιώτιδας και πήγε 16 ετών το 1960 στη Γερμανία-το 1985 συμμετείχε σαν Έλληνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι -ήταν 2 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος- και τώρα ζει στη Μαγιόρκα) και η Βίκυ Λέανδρος μεσουράνησαν στη Γερμανία και τραυμάτισαν σοβαρά τα αυτιά των Γερμανών.


«Ο Κώστας Κορδάλης από το 1965 και μετά έβγαλε 15 άλμπουμ και το 80% των χρημάτων που ζητάει η Γερμανία έχουν να κάνουν με το άλμπουμ «Ανίτα» (το τραγούδι Ανίτα ήταν η μεγαλύτερή του επιτυχία και επί τρεις μήνες στα 10 πρώτα τραγούδια της Γερμανίας το 1977). Τα τραγούδια του ήταν μια τραυματική εμπειρία για τους Γερμανούς», αναφέρει με αποδομητικό τρόπο το εν λόγω σάιτ. Μάλιστα, αναφέρει πως η Ελλάδα έχει απορρίψει το αίτημα της γερμανικής πλευράς λέγοντας πως οι Γερμανοί φταίνε που ο Κορδάλης έκανε καριέρα στη Γερμανία.

Για να καταλήξει: «Οι εμπειρογνώμονες διεθνούς δικαίου λένε πως αυτό που ζητάει η γερμανική πλευρά είναι πολύ τολμηρό. Και αυτό διότι μπορεί κάποιοι να αξιώσουν χρήματα από αυτήν για το γεγονός ότι οι Modern Talking ήταν γερμανικό συγκρότημα. Αν συμβεί αυτό, η Γερμανία είναι σίγουρο πως θα πτωχεύσει».