09 Μαρτίου 2015

Τρόικα-Αθήνα: 3-0… στο ημίχρονο και Τόμσεν πρώτη μούρη!

Τρεις υπουργοί του Eurogroup μιλάνε για Τρόικα

Μετά το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάικλ Νούναν και τρίτος υπουργός εμφανίστηκε σταθερός στις απόψεις του ενόψει του Eurogroup για το θέμα της Τρόικα.

Ο λόγος για τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος επεσήμανε πως δεν αναμένονται σημαντικές αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup, ενώ τάχθηκε υπέρ του Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνοντας: «Πρώτα πρέπει να ακούσουμε τον Βαρουφάκη και μετά να ακούσουμε την τρόικα». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδας, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω τα περί απειλών δημοψηφίσματος. Αλλά οι ανακοινώσεις εκ μέρους της Ελλάδας δεν είναι πάντα ευθυγραμμισμένες».


Ο Σόιμπλε μιλά για «τρόικα» μπαίνοντας στο Eurogroup

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καινούριο ή ουσιαστικό. Υπήρξαν κάποιες αποφάσεις στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης και είχαμε κάποια συμπεράσματα. Τώρα περιμένουμε αυτά της τρόικας».

Αυτή ήταν η δήλωση του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup επέλεξε, σίγουρα όχι τυχαία, να χρησιμοποιήσει τη λέξη «τρόικα»

Όπως συμπλήρωσε «ο πρόεδρος του Eurogroup περιμένει να υλοποιήσουν οι Έλληνες αυτά που έχουν δεσμευτεί και όχι να κάνουν μεμονωμένες ενέργειες».

Παρών και ο Τόμσεν

Στο πλευρό του Γερούν Ντάιζελμπλουμ έμφανίστηκε και ο γνωστός μας Τόμσεν του ΔΝΤ ο οποίος ήταν παρών στο Eurogroup σαν Διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ