18 Μαρτίου 2015

ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ! Το 59% των Γερμανών θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Με την ένταση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα να συγκεφαλαιώνεται στις καθημερινές, σχεδόν, λεκτικές αντιπαραθέσεις, μια νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία δείχνει πως η κοινή γνώμη δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη.
Σύμφωνα με το γκάλοπ που διεξήγαγε ο ιστότοπος YouGov.de και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η γερμανική κοινή γνώμη έχει διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με αυτό που πίστευε πριν από ελάχιστους μήνες.

Στη βασική ερώτηση που τους τέθηκε αν τάσσονται υπέρ ή κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το 59% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ του Grexit. Για να γίνει κατανοητή η δραματική αλλαγή στις απόψεις του κόσμου, αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει ο ιστότοπος, στο ίδιο ερώτημα μόλις το 48% έβλεπε με θετικό μάτι αυτή την εξέλιξη.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου (όταν ήδη οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονταν στο κατώτατο σημείο τους), έγινε online και πήραν μέρος 1.012 Γερμανοί πολίτες. Από αυτούς μόλις το 23% επιθυμούν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όταν τον Φεβρουάριο το ποσοστό ήταν 34%.