20 Μαρτίου 2015

BINTEO-Ο Θεοδωράκης φρίκαρε τους ΣΥΡΙΖΑίους: Τους διάβασε πως περιγράφει ο Βαρουφάκης το Grexit και τρελάθηκαν-Κόντρα με Βούτση: Εδώ δεν είναι εκπομπή!

Σε 20 λεπτά θα έχουν στεγνώσει όλα τα ATM, η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών προειδοποίησε διαβάζοντας παλαιότερο άρθρο του υπουργού Οικονομικών - Δείτε το βίντεο και ακούστε πώς αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έναν... απροσδόκητο τρόπο επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για να απαντήσει σε όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής «του Ποταμιού» επέλεξε να απαντήσει στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που ομιλεί περί της αναγκαιότητας επιστροφής στην δραχμή χρησιμοποιώντας απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «”Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ - οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν  ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν τα ρολά - η οικονομία θα κατέρρεε - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την υποστήριξη και οι τράπεζες δε θα ξανάνοιγαν τις πόρτες τους- η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος - η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών - το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες”»  είπε για να προσθέσει «Και πριν αρχίσετε να αντιδράτε σας λέω ότι είναι άρθρο του κ.Βαρουφάκη  στο protagon τον Απρίλιο του 2011. Θα μου πεις: «τι κάνεις Γιάνη μου για να μη ζήσουμε τον εφιάλτη». Και θα συμφωνήσω».


Κόντρα με Βούτση: Εδώ δεν είναι εκπομπή!

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με την αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Νίκο Βούτση και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

«Λυπάμαι και εκπλήσσομαι γιατί προσχωρήσατε σε μία πολιτική σοκ και δέους με αυτά που είπατε», είπε ο κ. Βούτσης.

«Φοβάμαι ότι επικαλείστε έναν μελλοντικό εφιάλτη για να καλύψετε αφενός την παντελή απουσία του χώρου σας από τα κινήματα και τις αντιστάσεις τα πέντε προηγούμενα χρόνια απέναντι σε αυτές τις άθλιες πολιτικές που δημιούργησαν το κοινωνικό ζήτημα στην Ελλάδα και αφετέρου την παντελή έλλειψη από μέρους σας κριτικής στον πραγματικό εφιάλτη που ζει σήμερα η χώρα ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από μία Βουλή στην οποία εσείς δεν είχατε παρουσία ως κόμμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Μεγαλύτερη προσοχή. Δεν είναι εκπομπή εδώ πέρα, στην οποία πραγματικά έχετε γράψει ιστορία και με θετικό πρόσημο. Εδώ δεν είναι εκπομπή, δεν είναι εξυπνακισμοί, δεν παίζει κανείς με τον εφιάλτη στη χώρα», κατέληξε.


Θεοδωράκης: Οι συστάσεις σας απευθύνονται έμμεσα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ;
«Ελπίζω κύριε Βούτση και το λέω με κάθε ειλικρίνεια η σύστασή σας να μη μιλάμε εμείς για τον εφιάλτη της δραχμής να είναι μία έμμεση σύσταση που δεν μπορείτε να κάνετε στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Να είναι μία σύσταση δηλαδή στους συντρόφους σας αλλά και σε κάποιους από τους καινούργιους συνεταίρους σας που ονειρεύονται και προπαγανδίζουν τον εφιάλτη της δραχμής», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.