18 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Σανός στα γίδια από ΣΥΡΙΖΑίο βουλέυτή... πάει με το ΚΤΕΛ στα Τρίκαλα... Μπεεεε

Το πλάνο δείχνει τον βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη να ανεβαίνει τα σκαλιά του υπεραστικού λεωφορείου με προορισμό τα Τρίκαλα. Είναι Παρασκευή και επιστρέφει στην εκλογική του περιφέρεια ως απλός πολίτης σπάζοντας το κατεστημένο που θέλει τους εκπροσώπους του έθνους να ταξιδεύουν με τα πολυτελή βουλευτικά Ι.Χ. Τον ακολουθεί δημοσιογράφος, και φυσικά η κάμερα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
Ο βουλευτής εξηγεί ότι το προσωπικό του αυτοκίνητο δεν είναι κατάλληλο για τόσο μεγάλες αποστάσεις. Επισημαίνει όμως πως «οι ταγοί της χώρας πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα», ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η κρίση έχει τσακίσει το μέσο νοικοκυριό.

Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύεται, καθώς ο βουλευτής αποτελεί παράδειγμα μιας άλλης νοοτροπίας, ανάλογης με αυτή που περιέγραψε ο πρωθυπουργός. «Είναι αδιανόητο όταν παίρνουμε 6.000 ευρώ να διεκδικούμε και τα 400 ευρώ του αυτοκινήτου... Από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνουμε κλίμα, σύντροφοι, για το αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους», φέρεται να είπε εκνευρισμένος ο κ. Τσίπρας όταν πληροφορήθηκε ότι ορισμένοι βουλευτές του σήκωσαν μπαϊράκι για την κατάργηση των προνομίων, μεταξύ των οποίων και το βουλευτικό Ι.Χ. Την ώρα όμως που ο ίδιος παρακινούσε αυστηρά τους βουλευτές του να δώσουν το καλό παράδειγμα, κάποιοι μάχονταν να διατηρήσουν τα τροχοφόρα τους προνόμια μακριά από τα χαρακώματα των διαρροών.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν καλά ενημερωμένος», υποστήριξαν, υπενθυμίζοντας ότι οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος δίνουν το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης στο κόμμα και σε κοινωνικές δράσεις. Αλλοι, δε, επέμεναν πως η εντολή πρωθυπουργού δεν αφορά τους ίδιους, αλλά εκείνους που εκλέγονται στην Αττική.

Με τη συγκεκριμένη σκέψη, λοιπόν, προσήλθαν οι περισσότεροι στη διαδικασία παραλαβής των βουλευτικών Ι.Χ. Μεταξύ αυτών και ο κ. Σιμορέλης, ο οποίος, μη αντέχοντας το μιξαρισμένο άρωμα του υπεραστικού λεωφορείου, λύγισε μπροστά στο ευωδιαστό βουλευτικό Ι.Χ. και το παρέλαβε. Σε πηγαδάκι έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας: «Για τα παιδιά το έκανα». Εννοώντας ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να μετακινείται με το ΚΤΕΛ, αλλά δεν είναι σωστό να υποβάλει σε αυτό το μαρτύριο και τους συνεργάτες του, εκείνους τους επιστημονικούς συμβούλους και τους αστυνομικούς που του προσφέρει επίσης δωρεάν η Βουλή.

Τελικά, φοβούμενος τις αντιδράσεις, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση η οποία μάλλον χειροτερεύει την κατάστασή του. Αντί λοιπόν να πει ότι επιστρέφει το Ι.Χ., σημείωσε ότι «σκοπεύω να μην κάνω χρήση του» και διαμήνυσε πως θα το αφήσει παρκαρισμένο στο γκαράζ της Βουλής για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και συνέχισε σε στυλ μανιφέστου: «Το πνεύμα πάνω στο οποίο κινείται η νέα κυβέρνηση είναι ενάντια στα προνόμια των λίγων και υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων του λαού και των υποτελών τάξεων.Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι η σύμβαση της μίσθωσης των αυτοκινήτων, που είναι συμφωνημένη και πληρωμένη μέχρι το τέλος του 2015, θα καταγγελθεί το προσεχή Σεπτέμβριο, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες leasingνα ρυθμίσουν την επαναδιάθεση των υπηρεσιών τους. Με αυτό το σκεπτικό, έγιναν οι κληρώσεις των ήδη υπαρχόντων, στο parkingτης Βουλής, οχημάτων με χρονικό όριο παράδοσης τις 31 Αυγούστου του 2015. Επομένως, το μεγάλο στοίχημα είναι να παραδοθούν τα οχήματα πριν τη λήξη της μίσθωσης και να μην ανανεωθεί,  γεγονός που θα μειώσει τα συνολικά έξοδα. ».



Η κάμερα του ALPHA καταγράφει τον βουλευτή Τρικάλων Χρήστο Σιμορέλη να επιβιβάζεται στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να μεταβεί στην εκλογική του περιφέρεια. Λίγες μέρες αργότερα όμως παρέλαβε το βουλευτικό όχημα ισχυριζόμενος ότι «θα το αφήσω στο γκαράζ της Βουλής για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης»