15 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων

Στις αναφορές του Μαξίμου ότι “η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά” και ότι “σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το 'success story' περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα” απάντησαν κύκλοι της ΝΔ.

Όπως σημειώνουν, μέχρι και το Nοέμβριο, οπότε και γίνονταν αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας, δεν υπήρχε ούτε 1 ευρώ διαφορά στις εκτιμήσεις των δανειστών με την Ελλάδα”.

Δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοι συμπεριλαμβάνουν και τους δυο πρώτους μήνες του 2015 οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι “η πολίτικη αστάθεια ενόψει της Προεδρικής εκλογής, οι μαξιμαλιστικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα και οι παραινέσεις στελεχών της Κουμουνδούρου να μην καταβάλλονται φόροι, οδήγησαν στην κατάρρευση των εσόδων το τρίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου - Φεβρουάριου.”

Από την Συγγρού επισημαίνουν ότι “οι δαπάνες για όλο το 2014 είχαν περιοριστεί κατά ένα 1 δισ. ευρώ, ενώ δόθηκε και κοινωνικό μέρισμα ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ στους ασθενέστερους.”