12 Μαρτίου 2015

Οι περικοπές συντάξεωνγιατί δεν καταργούνται ενώ->Καταργείται η «Παράκτιο Μέτωπο» και η ΕΤΑΔ ΑΕ

Επειδή κάνουν τζιζ και η τρόικα δαγκώνει; Όπου δεν δαγκώνει η τρόϊκα κάνουμε τους τσαμπουκάδες; Ε;

Ανατροπές στα σχέδια αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού φέρνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που έθεσε σε διαβούλευση η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι:

1. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το ν. 4146/2013 τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.

Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.

2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) , απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων περί της δημιουργίας ενός Ενιαίου Ταμείου Εθνικού Πλούτου για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Η ΕΤΑΔ είναι ο βασικός φορέας διαχείρισης των ακινήτων του Δημοσίου με πάνω από 72.000 ακίνητα στην ομπρέλα της, ενώ η Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. είχε συσταθεί, κατόπιν της πρωτοβουλίας του Α. Σαμαρά για την αξιοποίηση της  Αθηναϊκής Ριβιέρας.