12 Μαρτίου 2015

ΦΩΤΟ-ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ!! Οι "Θεσμοί"... έφεραν και το «ζόμπι» στις διαπραγματεύσεις

Το νέο πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις: Ο ψιλόλιγνος εκπρόσωπος της ΕΚΤ που τον αποκαλούν το «ζόμπι της Τρόικα» [εικόνες]

Μια ψιλόλιγνη φιγούρα εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες και προστέθηκε στην ομάδα των διαπραγματεύσεων, το αποκαλούμενο Brussels Group, για λογαριασμό της ΕΚΤ.
Ποιος είναι αυτός ο αξιωματούχος με το περίεργο παρουσιαστικό; Ο αντικαταστάτης του γνωστού Κλάους Μαζούχ.


Το όνομα του νέου αξιωματούχου, που θα συμμετέχει στις συζητήσεις, είναι Ράσμους Ρέφερ (Rasmus Ruffer) και δεν είναι καθόλου μα καθόλου πρωτάρης, αφού θήτευσε με... μεγάλη επιτυχία στο κλιμάκιο της Τρόικας στην Πορτογαλία, παρέα με τον έτερο γνωστό Πόουλ Τόμσεν.


Ο Ράσμους Ρέφερ είναι επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής, της σχετικής Διεύθυνσης της ΕΚΤ και όπως λένε συνάδελφοι του στη Φρανκφούρτη, πρόκειται για ικανότατο τεχνοκράτη. Ο Ρέφερ θα αντικαταστήσει τον Μαζούχ, ο οποίος πήρε προαγωγή, όπως και ο Ματίας Μορς και ο Πόουλ Τόμσεν, αλλά στις πρώτες επαφές με την ελληνική αντιπροσωπεία θα παρίστανται και οι δύο, προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση, όπως λένε κύκλοι της ΕΚΤ.


Στα αξιοπερίεργα είναι ότι προς... τιμήν του Ράσμους Ρέφερ έχουν τυπωθεί μπλουζάκια διόλου κολακευτικά για τον αξιωματούχο, αφού τον εμφανίζουν ως... ζόμπι της Τρόικας.


Γιώργος Παππούς
http://www.iefimerida.gr/news/195744/neo-prosopo-stis-diapragmateyseis-o-psilolignos-ekprosopos-tis-ekt-poy-ton-apokaloyn#