05 Μαρτίου 2015

Νέα βίντεο από τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι ένορκοι στη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ παρακολούθησαν τις δραματικές εικόνες μετά την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Στο βίντεο που τράβηξε άντρας από τη βόρεια Καρολίνα αποτυπώνεται το χάος στην Boylston Street μετά την επίθεση.

Σκληρές οι εικόνες και από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας από κατάστημα που δείχνει να γίνονται θρύψαλα η τζαμαρία και σοβαρά τραυματισμένα θύματα να μπαίνουν για να προστατευτούν.


Άρπαζαν γρήγορα ρούχα από τα ράφια και προσπαθούσαν να κάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να σταματήσει την αιμορραγία.

Ο Shane O'Hara, υπεύθυνος του Marathon Sports, λύγισε και δάκρυσε όταν προσπάθησε να περιγράψει στο δικαστήριο το μακελειό και την αιματοχυσία έξω από το κατάστημά του.



"Αυτό που με στοιχειώνει είναι οι αγωνιώδεις αποφάσεις: ποιον να βοηθήσεις πρώτο, ποιος το έχει περισσότερο ανάγκη. Δεν ήταν ποτέ αυτός ο ρόλος μου. Να πάρω αυτή την απόφαση", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 260 από τις βόμβες που εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης στις 15 Απριλίου του 2013.

Με μια εντυπωσιακή δήλωση από τον δικηγόρο του Τσαρνάεφ ξεκίνησε η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες δίκη για τρομοκρατία στις ΗΠΑ.

"Ήταν αυτός" σημείωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης Judy Clarke, επιλέγοντας στρατηγική για αποφυγή επιβολής θανατικής ποινής στον 21χρονο.