13 Μαρτίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Οι Έλληνες να μην κατηγορούν τους Γερμανούς για τα προβλήματά τους

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως η Γερμανία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να βοηθήσει την Αθήνα

Να μην κατηγορούν τη Γερμανία για τα προβλήματά τους ζήτησε την Παρασκευή από τους Έλληνες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα με φθηνά δάνεια.

Σε νέο μήνυμά του προς την χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας απηύθυνε έκκληση για «ήρεμη συνεργασία» και τόνισε πως οι Έλληνες κάνουν λάθος να κατηγορούν τη Γερμανία για όσα συμβαίνουν στην χώρα τους ενώ όπως υπογράμμισε «η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο».

«Το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της χώρας αποδίδεται σε παράγοντες εκτός Ελλάδας... Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο», είπε χαρακτηριστικά λίγο πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, οι Γερμανοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα με φθηνά δάνεια, ενώ σημείωσε ότι οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν πει ότι η Γερμανία είναι εταίρος και σύμμαχός τους και -όπως τόνισε- «αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ επίσης, οπότε ας συνεργαστούμε ήρεμα».