04 Μαρτίου 2015

Οι ομάδες κρούσης που ετοιμάζει ο Σαμαράς

Μπορεί τα ...φώτα να είναι στραμμένα στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ και τις εξελίξεις που εκείνη πιθανότατα να επιφέρει, όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις προσπαθείς ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις συνεδριάσεις της ΚΟ και της ΠΕ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει τη συγκρότηση Ομάδων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Σε αυτές τις ομάδες επικεφαλής αναμένεται να είναι υπουργοί της πρώην κυβέρνησης με στόχο να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο που επιτέλεσαν.

Ένα δείγμα για τον τρόπο που θα κινηθούν οι συγκεκριμένες ομάδες έδωσε με τις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλά και οι δηλώσεις πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με αφορμή το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση και τη γραμματεία διαφθοράς.

Στην ίδια στρατηγική εντάσσονται και τα πυρά που εξαπολύει προς την κυβέρνηση καθημερινά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επιθέσεις που εξαπέλυσε προς το Μαξίμου ο κ. Καραγκούνης για τις αυξήσεις στους μισθούς των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.

Πάντως και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αναμένεται σε σημαντικά θέματα να παρεμβαίνει, όπως έκανε χθες με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει σήμερα όλα τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών και να τους χορηγεί, όπως είπε, εξάμηνη άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Η δεύτερη κίνηση που ετοιμάζει η Συγγρού είναι η αξιοποίηση νέων βουλευτών που θα φρεσκάρουν την εικόνα του κόμματος. Η αξιοποίηση νέων βουλευτών όπως ο Χρ. Δήμας, ο Κ. Κατσαφάδος, ο Ανδ. Κατσανιώτης, ο Γ. Κεφαλογιάννης κλπ. θα έχει ως στόχο νέα πρόσωπα να εκφράσουν τις ιδέες της ΝΔ για το αύριο της παράταξης και τη χώρας. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει ορισμένους από τους στενούς συνεργάτες του, ανανεώνοντας το δυναμικό των ανθρώπων που θα είναι γύρω του.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ ετοιμάζεται πυρετωδώς και για τη συνεδρίαση της ΚΟ αύριο το μεσημέρι στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως γραμμή άμυνας στην σκληρή κριτική που θα υπάρξει από τα στελέχη αναμένεται να είναι η πρόταση για σύγκλιση Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, ενώ αν τα πράγματα γίνουν πιο «σκληρά» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έχουν ακουστεί και σκέψεις για τον προγραμματισμό Συνεδρίου, όχι όμως πριν τις αρχές καλοκαιριού.

Θοδωρης Δαφέρμος
newsit.gr