04 Μαρτίου 2015

Ανάκληση διαταγής για τους μετανάστες και παραιτήσεις όσων την υπέγραψαν από την ΕΛ.ΑΣ.-Τους φταίει ο Σαμαράς για την αποκάλυψη

Γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ: Για “μονταζιέρα” της ΝΔ μιλάει το Μαξίμου για υπαρκτό έγγραφο που απηχεί τις θέσεις τους!

Έμεινα άφωνος, είδα στις ειδήσεις το θέμα και δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης αναφερόμενος στο έγγραφο που έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και που αφορούσε στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Πανούσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο ανέφερε πως ο ίδιος διέταξε την ανάκληση της διαταγής, ενώ ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων συντακτών και ειδικότερα του υπογράφοντα υποστρατήγου.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του υποστράτηγου προϊστάμενου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού. Παράλληλα εκείνοι που τώρα εισέρχονται δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παίρνουν έγγραφο με τη δυνατότητα παραμονής για 30 ημέρες στη ώρα. Μάλιστα σε περίπτωση νέας σύλληψής τους οι άνθρωποι αυτοί θα παίρνουν νέο έγγραφο για εξάμηνη παραμονή.

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε την αντίδραση πρώτα της ένωσης συνοριοφυλάκων, ενώ αμέσως μετά η ΝΔ έκανε λόγο για άνοιγμα των συνόρων από την κυβέρνηση.
Με δήλωσή του μάλιστα ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι “η συγκυβέρνηση ετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση".

Γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ; Για “μονταζιέρα” της ΝΔ μιλάει το Μαξίμου για υπαρκτό έγγραφο που απηχεί τις θέσεις τους!

Σύμφωνα με την κυβέρνηση «σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή - άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί - απ' όλους!, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και απευθυνόμενες προς «όλους τους εμπλεκόμενους», διαβεβαιώνουν ότι στην υπόθεση «θα χυθεί άπλετο φως».