14 Μαρτίου 2015

ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ! Ξυδάκης: Στην Αμφίπολη δεν ψάχνουμε διάσημους νεκρούς... κι αν βρούμε κατά λάθος κανέναν θα τον ξαναθάψουμε

Τέρμα τα λεφτά στην Αμφίπολη αφού δεν είναι επαναστατικό μνημείο... καλύτερα να τα δώσουμε σε καμιά Γυάρο για την ανάδειξη της εθνικής αντίστασης μπλα μπλα μπλα μαλα@κίες

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης επισκέφθηκε σήμερα ο  αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης.

Ο κ. Ξυδάκης ξεναγήθηκε στην Αμφίπολη από την επικεφαλής αρχαιολόγο, Κατερίνα Περιστέρη. Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση του έργου, είπε πως:«Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται».

Να σημειωθεί πως ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος συνοδευόταν από την υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, χαρακτήρισε την ανασκαφή ως ένα τεράστιο έργο που αυτή τη στιγμή παίρνει τις «ανάσες» που χρειάζεται.

«Η ανασκαφή αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει, σ΄αυτή τη φάση της. Η κ. Περιστέρη έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα», συμπλήρωσε.