10 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΓΕΛΙΟ Ο ΓΙΑΝΗΣ! Σόιμπλε: Ο Βαρουφάκης μας είπε πως δεν ξέρει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή και ήταν ο μόνος που έλεγε πως δεν έχουμε χάσει χρόνο

Σταθερός στην άποψή του ότι η Ελλάδα θα λάβει χρήματα μόνο εάν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έτσι όπως αυτές εκπορεύονται από το τρέχον πρόγραμμα, παρέμεινε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μετά το τέλος των εργασιών του ECOFIN στις Βρυξέλλες, ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου επισήμανε πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνομιλήσει με τους θεσμούς και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης, καθώς αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Πάντως, υπήρξε και μια άλλη δήλωσή του που είχε να κάνει με τον Γιάνη Βαρουφάκη και η οποία έκανε αίσθηση. Συγκεκριμένα είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μόνος υπουργός στο Eurogroup που θεωρούσε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος». Επιπλέον παραδέχθηκε πως δεν έχει επιπλέον ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ενώ όπως είπε «μεταξύ των υπουργών που μετείχαν στο Eurogroup υπήρξε συμφωνία πως τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα».

Τέλος επισήμανε πως χρειάστηκε να πάει στην Bundestag για να μπορέσει να ισχύσει η τετράμηνη παράταση της Ελλάδας και αυτό, όπως τόνισε, δεν ήταν εύκολο, «αλλά εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός για το κάνω. Ο κ. Βαρουφάκης από τη μεριά του μας είπε πως για την Ελλάδα οι τελευταίες δύο εβδομάδες δεν ήταν εύκολες».