20 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν ο Τσίπρας άφηνε αιχμές για την Παναρίτη του Βαρουφάκη

Η Έλενα Παναρίτη, πριν πετάξει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μαζί με τους κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες, πριν ένα μήνα, είχε καταγράψει χιλιάδες χλμ στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των διαπραγματεύσεων, αφού εκτός από βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού στα… Καστελόριζα, λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το 2011 μάλιστα, ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη (like Varoufakis), είχε αφήσει αιχμές εναντίον της, για τη θητεία της δίπλα στον πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως είχε οδηγήσει τη χώρα του στον γκρεμό.

Μιλώντας στην Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, είχε πει τότε ο κ.Τσίπρας «Έχετε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Παναρίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που ήταν ειδικευμένη στο real estate και σύμβουλος ενός προέδρου χώρας που αυτή τη στιγμή έχει είκοσι χρόνια κάθειρξη, του Περού».

Η κα Παναρίτη, το 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εγκεφαλικά λέγοντας «Δεν είναι το πρόβλημα, να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούν ατυπικότητες στον κόσμο, ατυπικότητες στην αγορά, ατυπικότητα στην κοινωνία»!

Δείτε το βίντεο μετά το 27:20