26 Μαρτίου 2015

«Ο Σαμαράς άφησε άδεια ταμεία»... σε άλλα νέα: Ο Τσίπρας κάνει πλιάτσικο και στα ταμεία των ΔΕΚΟ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις

[Η πλάκα είναι ότι όταν τα φάνε όλα και μας χρεοκοπήσουν θα πούνε "ο Σαμαράς μας άφησε άδεια ταμεία"... και τα γίδια θα το πιστέψουν αφού θα τους το πλασάρει ο Χατζηνικολάου και ο περιπτεράς...]

Μετά τη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων του Δημοσίου, η κυβέρνηση βάζει χέρι και στα ταμεία των ΔΕΚΟ.

Πρόκειται για την έσχατη λύση, στην οποία καταφεύγει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες για πληρωμές από το Δημόσιο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω Τwitter.  «Η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των αγροτών αναζητά ρευστότητα και στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ», έγραψε ο βουλευτής Αρκαδίας και παράλληλα ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Οπως αναφέρει το capital, πρόκειται για συνολικά διαθέσιμα 1,1-1,3 δισ. ευρώ, μέρος από τα οποία θα πρέπει να ρευστοποιηθούν με τη «βοήθεια» που παρείχε χθες η ΕΚΤ αυξάνοντας το όριο πρόσβασης στον ELA.

Η κυβέρνηση πρέπει από Δευτέρα να καταβάλει 3,5 δισ. ευρώ για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Εφόσον ξεπεράσει αυτόν τον «κάβο», μετά πρέπει να αναζητήσει ρευστότητα για να καλύψει στις 9 Απριλίου 448 εκατ. ευρώ δόση προς το ΔΝΤ.