09 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Ντάιζελμπλουμ: Η Ελλάδα συμφώνησε να μην καταθέτει μονομερώς νόμους-Έρχονται τεχνικά κλιμάκια-Δεν καταργούνται μνημονιακοί νόμοι-Κανονικά οι αποκρατικοποιήσεις

«Ούτε ευρώ αν δεν αρχίσει να υλοποιείται η συμφωνία»

Τη συμφωνία επιμήκυνσης του προγράμματος (μνημονίου) και την έναρξη της αξιολόγησης του προγράμματος (μνημονίου), μεταξύ Ευρωζώνης και ελληνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενώ, τεχνικά κλιμάκια θα μεταβούν και στην Αθήνα για να βοηθήσουν στη διαδικασία.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup «Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην κάνει μονομερείς ενέργειες και να μην υπαναχωρήσει από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εγκριθεί».

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» σημειώνει ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι πρέπει να παραμείνουμε εντός τροχιάς όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για εκταμίευση χωρίς να υπάρξει εφαρμογή των συμφωνηθέντων». «Θα ήμουν ανοιχτός να δοθούν κάποιες δόσεις όσο θα προχωρά η εφαρμογή» συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Υποστηριξε ότι έχουν χαθεί ήδη δύο εβδομάδες συζήτησης για «ποιος οδηγεί ποιόν και πού και αυτό είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου». Σε δεύτερη σχετική ερώτηση για τη φράση του αυτή είπε ότι «δεν ξέρω γιατί χάσαμε δύο εβδομάδες είχα την εντύπωση ότι η απόφαση ήταν σαφέστατη».

Επανέλαβε, επίσης, ότι «κάποιοι από τους θεσμούς θα πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα, αυτό γινόταν πάντα, πρέπει να δούμε τους αριθμούς για να υπάρχει μια συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ο μόνος δρόμος πρακτικά που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Είπε, επίσης, ότι στο Eurogroup «δεν μίλησαμε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας» συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρξει μια πίεση τότε ίσως αυτό να βοηθήσει να προχωρήσει η διαδικασία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι «δεν θα προχωρήσουμε τις εκταμιεύσεις χωρίς να δούμε εφαρμογές».


Δείτε τώρα τι βιάστηκαν να διαρρεύσουν με non papare στα γίδια 

Θετικό χαρακτηρίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου το αποτέλεσμα του Eurogroup για την Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών στη συνεδρίαση στου Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνήθηκε:

  • Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, «γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα».
  • Οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.
  • Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. «Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα».
  • Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.
  • Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.