26 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΓΝΩΣΗ! Ψάχνει απεγνωσμένα για χρήματα ο Τσίπρας: Μετά τον Γιούνκερ επικοινώνησε και με Λαγκάρντ

Μετά το άδοξο τέλος του χθεσινού EuroWorking Group, το οποίο δεν έλαβε καμία ουσιαστική απόφαση, είτε γιατί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις δεν ήταν έτοιμη από ελληνικής πλευράς, είτε γιατί οι τεχνοκράτες έκριναν ότι δεν μπορούν να δώσουν έγκριση για την επιστροφή του 1,2 ευρώ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να απευθυνθεί τηλεφωνικά στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Γιούνκερ για την πυρετώδη προετοιμασία στην Αθήνα, ώστε να κατατεθούν οι μεταρρυθμίσεις έως τη Δευτέρα και να αξιολογηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας.

Γι’ αυτό και ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόοδο της προσπάθειας για την κατάληξή της σε θετικό αποτέλεσμα σύντομα. Το ίδιο αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τσίπρας είχε χθες μακρά τηλεφωνική επικοινωνία και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτό αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το τι γίνεται με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας» ενώ ερωτηθείς αν συζητήθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων απάντησε: «Όλα αυτά. Διότι και η λίστα είναι αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης».

Πρόσθεσε επίσης ότι όσον αφορά το κλίμα των διαπραγματεύσεων «δεν είναι κλίμα αντιπαράθεσης και πολέμου, αλλά εξομάλυνσης και συνεννόησης που ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί σε άλλα επίπεδα, πολιτικής διαπραγμάτευσης».