09 Μαρτίου 2015

Βερολίνο: Ευπρόσδεκτος ο Τσίπρας, αλλά δεν περιλαμβάνεται στη λίστα προσκεκλημένων

Η εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης είπε δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, ωστόσο παραμένει ευπρόσδεκτος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφτεί το Βερολίνο, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για επίσκεψη Τσίπρα στο άμεσο μέλλον, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

«Δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προσκεκλημένων» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα η Κριστιάνε Βιρτζ, προσθέτοντας όμως ότι «παραμένει ευπρόσδεκτος στη Γερμανία και ειδικά στο Βερολίνο».

Οι δηλώσεις ήρθαν λίγο μετά την ομιλία Μέρκελ στο Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη δύσκολη πρόκληση να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα για την χρηματοδότηση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ. Για την περίπτωση Grexit ανέφερε πως πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, πλην όμως, "υπάρχουν δυο όψεις στο ίδιο νόμισμα.

Η μία είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η άλλη η ετοιμότητα των χωρών να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newmoney.gr