18 Μαρτίου 2015

Η Δικαιοσύνη ξεβρακώνει τον Πανούση για τη Νομική: Επρεπε να είχαν ήδη συλληφθεί οι καταληψίες

Την ώρα που η Νομική συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια καταληψιών, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με την Εισαγγελία να κάνει λόγο για αδράνεια της Αστυνομίας.
Μπορεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και ΜΑΤ να έχουν κυκλώσει τη Νομική, ωστόσο η Αστυνομία δεν επεμβαίνει για να βάλει τέλος στην κατάληψη. Μάλιστα, η Εισαγγελία έχει ζητήσει από την Κυριακή από τις αστυνομικές αρχές την ανακάλυψη και τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στο δελτίου Τύπου της Εισαγγελίας αναφέρεται ακόμα πως στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία «συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».

Υπενθυμίζεται πως για να μπορέσει η Αστυνομία να επέμβει στη Νομική και να προχωρήσει σε συλλήψεις θα πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» από την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Πανούσης: Η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να λύσει το θέμα, όχι η Αστυνομία

«Αυτή τη στιγμή η Νομική Σχολή και γενικά το πανεπιστήμιο εκεί πέρα έχει 30 χιλιάδες φοιτητές και 500 καθηγητές οι οποίοι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα», είπε στον Real FM 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη στη Νομική.

«Πάει η Αστυνομία τώρα και τους βγάζει, το απόγευμα θα ξαναμπούν. Γιατί δεν αναρωτιέται κανείς πώς μπήκαν; Γιατί σας λέω ότι αύριο θα ξαναμπούν. Αρα το πρόβλημα δεν είναι κάθε φορά να φωνάζουμε την Αστυνομία, την ίδια ώρα που μιλάμε για αυτονομία, για ελευθερία διαχείρισης των ιδεών κ.λπ. Μιλάμε για 7-8, δεν μιλάμε για 207, για 1.000 με όπλα να πεις ότι εδώ θα γίνει πόλεμος, θα γίνει μάχη, που και εκεί θέλει στάθμιση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης.

Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία πρέπει να σταθμίζει τι γίνεται μέσα και έξω. Τι θα γίνει αν μπει. Αυτή τη στιγμή πάει ο πρύτανης εκεί μαζί με φοιτητές να τους πούνε να βγουν. Αν δεν βγουν και θέλουν οι 7 αυτοί να παραμείνουν, κανονικά θα πρέπει η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα να το πάρει πάνω της. Δηλαδή, τι θα γίνει; Κάθε φορά που μπαίνουν 5 και κάνουν κατάληψη σε μία αίθουσα, θα φωνάζουν την Αστυνομία;».