10 Μαρτίου 2015

«Ο Τζιχάντι Τζον είναι το "μεγάλο αφεντικό" και εγώ τον είδα να σκοτώνει»

Οι τζιχαντιστές τον φοβούνται και τον σέβονται γιατί από την αρχή «ήταν απόλυτα προετοιμασμένος να σκοτώσει ξένους»

Νέες πληροφορίες για τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους, τον «Τζιχάντι Τζον», έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ένα πρώην μέλος της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης.
Ο «Σαλέχ» αποφάσισε να εγκαταλείψει τους τζιχαντιστές - συντρόφους του στη Συρία και κατάφερε να φτάσει σώος στην Τουρκία.

Εκεί, ήρθε σε επαφή με έναν δημοσιογράφο του βρετανικού, τηλεοπτικού δικτύου Sky News, στον οποίο και μίλησε για τη ζωή του δίπλα στον «δήμιο» των τζιχαντιστών.

Σε δημοσίευμα του το Sky News παραθέτει τα πιο σημαντικά στοιχεία που αποκάλυψε ο αποστάτης «Σαλέχ» στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο «Σαλέχ» επιβεβαίωσε ότι ο «Τζιχάντι Τζον» είναι πράγματι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο. Όμως αποκάλυψε, επίσης, πως είναι το «μεγάλο αφεντικό» ή αλλιώς «ο αρχηγός-δολοφόνος των ξένων ομήρων», αφού είναι ο μόνος ο οποίος δίνει διαταγές στους άλλους.

Ακόμη είπε πως οι άλλοι τζιχαντιστές φοβούνται και σέβονται τον Εμουάζι, ίσως γιατί από την αρχή ήταν απόλυτα προετοιμασμένος να σκοτώσει ξένους.

Ο «Σαλέχ» είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει δει τον «Τζιχάντι Τζον» να σκοτώνει. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έχει παρακολουθήσει από κοντινή απόσταση την εκτέλεση του Ιάπωνα ομήρου, Κέντζι Γκότο.

Μιλώντας στο Sky News ο «Σαλέχ» μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις εκτελέσεις, λέγοντας ότι οι όμηροι δεν έτρεμαν τον θάνατο και ήταν πολύ ήρεμοι γιατί δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως επρόκειτο να πεθάνουν.

Ο λόγος είναι πως οι τζιχαντιστές τους υπέβαλαν συχνά σε ψεύτικες εκτελέσεις και τους είχαν κάνει να αισθάνονται ασφαλείς, να πιστεύουν πως στον τέλος, δεν θα τους σκότωναν.

Η δουλειά του «Σαλέχ» δίπλα στους ακραίους Ισλαμιστές ήταν να μεταφέρει στους
ομήρους τα λόγια των τζιχαντιστών.

«Ο "Τζιχάντι Τζον" μου έλεγε να τους λέω να μην ανησυχούν, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι γυρίζουν απλά ένα βίντεο, ότι δεν θα τους σκοτώσουμε, ότι θέλουμε απλά να σταματήσει η κυβέρνησή τους να επιτίθεται στη Συρία, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους γιατί είναι απλά επισκέπτες μας», είπε στο Sky News ο «Σαλέχ».

Επίσης, οι τζιχαντιστές έδιναν στους ομήρους αραβικά ονόματα για να τους κάνουν να πιστέψουν ότι ήταν φίλοι τους και να τους ηρεμήσουν.

Ο άτυχος Ιάπωνας Κέντζι Γκότο και ο «Τζιχάντι Τζον»


Μάλιστα, στον Ιάπωνα Κέντζι Γκότο είχε δοθεί το όνομα «Αμπού Σαάμπ».

«Κάθε φορά που τον αποκαλούσαν έτσι εκείνος έδειχνε πιο ήρεμος», είπε, προσθέτοντας ότι ίσως έτσι πίστευε ότι ήταν πιο κοντά στους τζιχαντιστές και ότι εκείνοι δεν θα τον σκότωναν.

Τέλος, ο «Σαλέχ» είπε ότι ο έλεγχος της συριακής πόλης Ράκα είναι κατά 70% στα χέρια ξένων τζιχαντιστών και κατά 30% σε Σύρους, σημειώνοντας ότι συνεχώς καταφτάνουν και νέοι μαχητές.