13 Μαρτίου 2015

Παναρίτη: Οι δανειστές ζητούν να μην πληρώνουμε μισθούς για δύο μήνες! Τι, δε θα φάνε αξιοπρέπεια;

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», αποκάλυψε η πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ και νυν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της χώρας με τα τεχνικά κλιμάκια του BG (βλέπε Τρόικα) κ. Έλενα Παναρίτη.
Και που είναι το πρόβλημα, λέμε εμείς;
Αφού ο κόσμος, όπως λέει ο Γιάνης, δε θέλει δουλειά, δε θέλει χρήματα. Αξιοπρέπεια θέλει. Ας βγει λοιπόν ο Τσίπρας να κάνει διάγγελμα πως θα πληρωθούν οι μισθοί σε αξιοπρέπεια.
Και ας αφήσει ο Γιάνης τις «διαρροές» πως «εκνευρίστηκε» και «ένοιωσε ντροπή», ακούγοντας τέτοιες απόψεις. Ας κάνει μια ακόμη φωτογράφηση στο Λυκαβηττό και θα το ξεπεράσει.


Φαίνεται πως η κυβέρνηση αρχίζει και μαθαίνει τον κόσμο σιγά σιγά.

Μόνο που αυτός ο κόσμος, δεν έχει την πολυτέλεια να ζει κάτω από μαθητευόμενους μάγους.
Τι άλλο όμως ανακάλυψε η κ. Παναρίτη, μέσα από αυτήν την διαπραγμάτευση;
Κατά την κυρία Παναρίτη, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι. Δηλαδή, τι περίμενε; Να λειτουργούν ως υπάλληλοι της Κουμουνδούρου; Κρίμα, γιατί θα έπρεπε να ξέρει πράγματα και καταστάσεις από την εμπειρία της με τον ΓΑΠ.
Χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γραφειοκράτες που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν.
Και εμείς είχαμε την εντύπωση πως είναι μέλη φιλανθρωπικών ΜΚΟ που δίνουν χρήματα σε κράτη για να τα ξοδεύουν.
Πολλές φορές η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική είπε ακόμα η κυρία Παναρίτη, σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα.
Απαξιωτική; Τι λες; Καταλαβαίνει τώρα τι τράβηξε ο Σαμαράς για να μπορέσει να ορθοποδήσει τη χώρα και να τη βάλει στο δρόμο της εξόδου από τα Μνημόνια;
Τώρα αν όλα τα προβλήματα οφείλονται στο 2010, τι να σας πούμε; Εσείς ήσασταν εκεί, εσείς ήσαστε και τώρα. Και αυτός δεν είναι καθόλου καλός οιωνός.
Τέλος, η κυρία Παναρίτη, προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το 0,6%, αντί του 1,5%.
Ακόμη πιο μικρό πλεόνασμα λοιπόν. Ωραία. Ο Συμβολισμός είναι σπουδαίος. Το επιτελείο ΓΑΠ μας οδηγεί με ασφάλεια στον γκρεμό των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση έχασε χρόνο και χρήμα και η πίεση αρχίζει και γίνεται ασφυκτική. Ευχόμαστε μόνο να μη γίνει το μοιραίο.




http://www.antinews.gr/POLITIKE/panariti-oi-daneistes-zitoun-na-min-plironoume-misthous-gia-duo-mines/