30 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ αφού Παναρίτη-Χουλιαράκης έγιναν μαλλιά κουβάρια

Έστειλε 2 δικούς του συνεργάτες στις Βρυξέλλες για να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα στην κουβέντα με την τρόικα... ΟΚ με τους "θεσμούς"

Χάσμα υπάρχει στις σχέσεις ανάμεσα στην Έλενα Παναρίτη και τον Γιώργο Χουλιαράκη, δυο από τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Η Έλενα Παναρίτη, στενή συνεργάτις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, επιλέχθηκε για να...
είναι εκείνη που θα εξέφραζε την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης πως δεν θα γίνουν δεκτά υφεσιακά μέτρα και περικοπές και πως το βάρος θα πέσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση του πλούτου.

Ο Γ. Χουλιαράκης όμως, φαίνεται πως είναι το πρόσωπο που προτιμούν να συνομιλούν οι εκπρόσωποι των δανειστών καθώς θεωρούν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι έχουν μαζί του καλύτερη επικοινωνία. Λέγεται δε ότι ο κ. Χουλιαράκης έχει εκφράσει τη δυσφορία του για το περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων που έχει στείλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κακό κλίμα στην ομάδα διαπραγμάτευσης έφτασε μέχρι το... Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μόλις το πληροφορήθηκε αποφάσισε να στείλει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες δυο στενούς συνεργάτες του. Στόχος του να έχει άμεση και συνεχή πληροφόρηση αλλά και τη δυνατότητα να μπορεί να παρέμβει στη συζήτηση, αν κριθεί αναγκαίο κι αν υπάρξει περιθώριο.

Πηγή: Το Βήμα