05 Μαρτίου 2015

Ας τελειώσει επιτέλους η υποκρισία

Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα αυτής έκαναν τους Έλληνες πολίτες να αγανακτήσουν και να αναρωτηθούν: «Πώς φτάσαμε εως εδώ;», «πώς κάναμε ένα κράτος υπόδειγμα το 1980 να καταλήξει στην χρεοκοπία του 2010;
Διάβασα ένα άρθρο-μελέτη ενός μέλους της ΚΝΕ που προσπαθεί να δώσει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Έγραφε ότι η κύρια αιτία της κατάντιας της Ελλάδας είναι ο κρυφο-Καπιταλισμός που κυριαρχεί στην ελληνική οικονομία και το μεγάλο ξένο Κεφάλαιο που έρχεται να πλήξει την μεσαία και μικρή τάξη. Αυτή ήταν (λέει) η αιτία της χρεοκοπίας. Ποια λύση προτείνει; Την μεταφορά των μέσων παραγωγής πλούτου στο κράτος, την απαγόρευση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, τον κράτισμό. Με λίγα λόγια θέλει ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. 

 Αυτό είναι όμως το μεγαλύτερο ψέμα! Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο καπιταλισμός , μακάρι να είχε, το πρόβλημά της είναι ο Σοσιαλισμός.Το 1980 η Ελλάδα είχε εξωτερικό χρέος 2δις ή 26,4% του Α.Ε.Π. με κάποιον τρόπο αυτό το χρέος έφτασε σήμερα να αγγίζει το 180% του Α.Ε.Π. Αλλά ας σκεφτούμε, το 1981 ποιοι ήρθαν στην εξουσία; Καπιταλιστές-φιλελεύθεροι ή σοσιαλιστές; Η απάντηση είναι φυσικά η δεύτερη.

Οι σοσιαλιστικές πολιτικές απ’το ’80 και μετά κατέστρεψαν ουσιαστικά την Ελλάδα: έκλεισαν και έδιωξαν από την πατρίδα μας όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, διόγκωσαν το κράτος, εγκαθίδρυσαν την διαφθορά στο δημόσιο, ποινικοποίησαν το «επιχειρείν» και το κέρδος (τον κύριο σκοπό του Φιλελευθερισμού) και εκτίναξαν το έλλειμμα (Μ.Ο. 81-89: 14%) με αποτέλεσμα να υπεραυξηθεί το χρέος της χώρας μας (αυτά τα λεφτά πληρώνουμε σήμερα!) ενώ ταυτόχρονα έδιωξαν τις ξένες επενδύσεις. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν άλλαξε, και οδήγησε με μαθητική ακρίβεια την χώρα στην χρεοκοπία. Ο σοσιαλισμός απέτυχε λοιπόν στην Ελλάδα, ας σκεφτούμε όμως, πού πέτυχε ο Κομμουνισμός-σοσιαλισμός ; Στην Ρωσία; Στην Ανατολική Γερμανία; Στην Βόρειο Κορέα; Στην Αλβανία; Στην Ουκρανία; Στην Τσεχία; Στην Κούβα; Ξεχνά κανείς τα γκουλακ ; Τις γενοκτονίες, τον ιμπεριαλισμό της ΕΣΣΔ; πού λοιπόν πέτυχε; Απάντηση: πουθενά. Η μαρξιστική τεχνική έχει αποτύχει οπουδήποτε κι αν εφαρμόστηκε. Αντιθέτως οι ιδέες του Άνταμ Σμίθ, του φιλελευθερισμού ΠΕΤΥΧΑΝ (βλ. Η.Β. Η.Π.Α.,Γερμανία κ.ο.κ.)
          Άρα το να λεμε ότι αιτία για την αποτυχία της Ελλάδος είναι ο Καπιταλισμός είναι καθαρά υποκρισία. Αντιθέτως οι σοσιαλιστικές πολιτικές είναι αυτές που μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν. Για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και της Ελλάδος γενικότερα είναι αναγκαία:

  • η προσέλκυση επενδύσεων
  • η δημιουργία πλεονάσματος
  • η ανάπτυξη
  • η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ και στην Ε.Ε.
  • διατήρηση των αξιών μας
  • την Ελλάδα μέσα στο ΝΑΤΟ
  • η εγκαθίδρυση φιλελεύθερης οικονομίας
  • η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων
  • η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
  • η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων - ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
  • τέρμα στον λαϊκισμό
  • πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς

Ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή με τα λάθη του παρελθόντος, ακριβώς τα αυτονόητα.

http://nikolas5view.blogspot.gr/2015/03/blog-post_3.html