06 Μαρτίου 2015

ΟΧΙ ΡΕ ΣΤΑΛΙΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ! ΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ! Κοτζιάς για διορισμό εξαδέλφου Τσίπρα: Η συγγένεια θεωρείται κατακριτέα;

Το 2012 ήταν να διορίσουν τον αρθρογράφο της ΑΥΓΗΣ στη Βουλή αλλά τότε τον είχε κόψει ο Αλέξης αφύ ήταν αντιπολίτευση και δεν ήθελε να προκαλεί... τώρα όμως που κυβερνάει και τα γίδια χειροκροτάνε, όλα καλά...

«Δεν διορίστηκε στο υπουργείο αλλά στο γραφείο μου» διευκρινίζει ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνοντας τον διορισμό του Γεωργίου Τσίπρα, εξαδέλφου του πρωθυπουργού, στο πολιτικό γραφείο του Νίκου Κοτζιά

«Δεν διορίστηκε στο υπουργείο αλλά στο γραφείο μου» λέει σε συνομιλητές του ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επιβεβαιώνοντας το διορισμό του Γεωργίου Τσίπρα, εξαδέλφου του πρωθυπουργού, στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού σε θέση ειδικού συμβούλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Πόσο δημοκρατικό είναι να θεωρείται εκ των προτέρων η συγγένεια κατακριτέα;» διερωτάται σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκρούοντας τις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας. Ο κ. Κοτζιάς εξηγεί σε συνομιλητές του ότι ο Γεώργιος Τσίπρας δεν διορίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά στο πολιτικό γραφείο του υπουργού.

«Τον κ. Τσίπρα τον γνώρισα ως προϊστάμενο του τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο κ. Κοτζιάς και επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος ζήτησε από τον εξάδελφο του πρωθυπουργού να εργαστεί στο πολιτικό του γραφείο ως συνεργάτης.

«Όλοι αναγνωρίζουν την υψηλή πολιτική του σκέψη» λέει στους συνομιλητές του για τον εξάδελφο του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Κοτζιάς και προσθέτει ότι ο Γεώργιος Τσίπρας «είναι ο πιο υψηλά ειδικευμένος του κυβερνώντος κόμματος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Γνωρίζω την παρατηρητικότητα και την κριτική σκέψη του γι' αυτό του είπα "welcome to the club"» λέει για τον Γεώργιο Τσίπρα ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπεραμυνόμενος της επιλογής του να επιλέξει ως ειδικό σύμβουλο τον εξάδελφο του πρωθυπουργού.

Μάκης Πολλάτος

Στο γραφείο του Νίκου Κοτζιά ο ξάδερφος του πρωθυπουργού

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ενώ αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια: «Διορίζεται στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Νικόλαου Κοτζιά από 27.1.2015 ο Γεώργιος Τσίπρας του Ηρακλή, σε θέση Ειδικού Συμβούλου κατηγορίας ΠΕ με βαθμό Β και εισαγωγικό ΜΚ. Η υπηρεσία του ανωτέρω λήγει αυτοδικαίως με την καθ’οιονδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Υπουργού Εξωτερικών».

Το όνομα του κ. Γεώργιου Τσίπρα, ο οποίος είναι διεθνολόγος και αρθογράφος της εφημερίδας «Αυγή», ήταν μεταξύ και άλλων ονομάτων μετακλητών υπαλλήλων που προορίζονταν το Φεβρουάριο του 2012 για το γραφείο του αντιπορέδρου της Βουλής Αναστάσιου Κουράκη. Ωστόσο, τότε με παρέμβαση του ίδιου του κ. Αλέξη Τσίπρα είχε κοπεί.

Βασίλης Γούλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ