06 Μαρτίου 2015

Η ΤΡΟΛΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη ΛΑΡΚΟ για "αυξήσεις μισθών"

Μόνο ο Φωτόπουλος δικαιούται αυξήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακατεύεται σε συλλογικές διαπραγματεύσεις... όλοι οι άλλοι μειώσεις μισθών με εντολή ΣΥΡΙΖΑ...

Επίθεση κατά της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ και προσωπικά κατά του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μπομπή εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μία σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει τη διοίκηση για αυθαιρεσίες και πρακτικές πελατειακού χαρακτήρα, προσλήψεις προσωπικού, ανανεώσεις σκανδαλωδών συμβάσεων συνταξιοδοτημένων στελεχών, σκόπιμες μισθολογικές αυξήσεις και σύναψη συμφωνιών με προμηθευτές κατά αδιαφανή τρόπο.

«Η συμπεριφορά της διοίκησης “Μπομπή” μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον, ως ανεπίτρεπτη και η διοίκηση οφείλει να προσαρμοστεί άμεσα στο πνεύμα και στις συνθήκες της εποχής» καταλήγει η ανακοίνωση».

Αφορμή για την επίθεση αυτή, στάθηκε η απόφαση της διοίκησης για την προμήθεια μεταλλεύματος 8 χιλιάδων τόνων από τουρκική εταιρεία, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια η επιχείρηση κάλυπτε αποκλειστικά τις ανάγκες της σε μετάλλευμα από δική της παραγωγή. Ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας στην «Κ» ήταν ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της Καστοριάς δεν επέτρεψαν την αναγκαία παραγωγή του μεταλλεύματος, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κινδυνεύει να εκτεθεί στους πελάτες που έχουν προαγοράσει την παραγωγή για το 2015.

Η παραγγελία των 8.000 τόνων σε τιμή κάτω από 50 δολ. ο τόνος, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη θα είχε δοκιμαστικό χαρακτήρα με στόχο την προμήθεια μεταλλεύματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία σε περίπτωση που προκύπτουν ανάγκες. Αναφέρουν επίσης ότι η απόδοση του μεταλλεύματος είναι 1,6% (νικέλιο) έναντι 1,1% της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ. Η κίνηση αυτή φαίνεται ότι δημιούργησε ανησυχία στους εργαζόμενους για τυχόν μείωση της παραγωγής και απώλειες θέσεων εργασίας, είναι η ερμηνεία που δίνουν στελέχη της Λάρκο, ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες περί προσλήψεων και αυξήσεων μισθών.

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ