17 Μαρτίου 2015

Βράζει η Νομική - Άφαντη η ΕΛΑΣ παρά τη μήνυση για την κατάληψη που κατέθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Υπό κατάληψη για πέμπτη ημέρα τελεί από αντιεξουσιαστές η Νομική. Μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ άναψε το πράσινο φως για επέμβαση της αστυνομίας η οποία όμως παραμένει άφαντη.
Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην Νομική Σχολή Αθηνών με τους αντιεξουσιαστές να περιφρουρούν την κατάληψη και να μην επιτρέπουν στους φοιτητές ούτε να πλησιάσουν.

Τη μήνυση για την κατάληψη της Νομικής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε χθες Δευτέρα στην εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικών διώξεων για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Επιπλέον ο εισαγγελέας ζήτησε και την παρέμβαση της αστυνομίας ώστε να αποτραπεί η τέλεση νέων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Με αυτό τον τρόπο άναψε το πράσινο φως για επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να απομακρυνθούν οι καταληψίες και να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα στη Νομική.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
http://www.newsit.gr/ellada/vrazei-h-nomiki-minisi-gia-katalipsi-prytanis-1703/383532