13 Μαρτίου 2015

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΓΕΛΟΙΟΣ!Αβραμόπουλος: Να σταματήσει η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες

Την πεποίθηση ότι η κράτηση μεταναστών υπό ακατάλληλες συνθήκες θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα, ειδικά στις περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων, εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς από Ολλανδό δημοσιογράφο να σχολιάσει τις απόψεις Έλληνα υπουργού σχετικά με την απειλή ανοίγματος των κέντρων κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα και διοχέτευσής τους στην Ευρώπη και εάν τελικά η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες και τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε τα εξής: «Πρώτα από όλα είναι προφανές ότι δεν σχολιάζουμε απόψεις άλλων πολιτικών. Σας θυμίζω επίσης, ότι για τα επόμενα 5 χρόνια δεν είμαι Έλληνας πολιτικός, αλλά Ευρωπαίος Επίτροπος. Μένω στο γεγονός ότι η Ελληνίδα Υπουργός Μετανάστευσης ήταν ξεκάθαρη σήμερα στο Συμβούλιο. Μας παρουσίασε τον Οδικό Χάρτη και μπορώ να σας πω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτά που είπε. Ο Οδικός Χάρτης καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια συνολική προσέγγιση για τη μεταναστευτική πολιτική».

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη για το άσυλο που παρουσίασε χθες η Ελλάδα στο Συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. υποστήριξε ότι έχει ως στόχο την επείγουσα αντιμετώπιση όλων των βασικών εκκρεμών ζητημάτων του ασύλου και της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή και οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την αποτελεσματική εξασφάλιση της εφαρμογής του νέου αυτού σχεδιασμού, κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.