05 Μαρτίου 2015

Μεϊμαράκης σε Ζωη: Κανένα νομοσχέδιο δεν κρίθηκε από τις ψήφους της ΧΑ-Και ο Φίλης την κράζει!

Δηλώσεις με αφορμή το θέμα εγκυρότητας νομών που άνοιξε η διάδοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώστας στο ΣΚΑΙ είπε:

«Κανένα νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε στην Βουλή όπου τα ''όχι'', μαζί με τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ήταν περισσότερα από τα ''ναι''».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμα πως με τις επίμαχες δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό.

Προσέθεσε ειρωνικά πως με δεδομένο ότι έχουν σταματήσει οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κάποιος έπρεπε να τον αντικαταστήσει.

Την ίδια ώρα σαφείς αποστάσεις από την Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου. «Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA.
«Θα ήθελα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις η Πρόεδρος της Βουλής», είπε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Φίλης κατά Ζωής για τις ψήφους τη Χρυσής Αυγής: Πρόκειται για προσωπικές της απόψεις

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι πρέπει να προσμετράμε για την εγκυρότητα μιας ψηφοφορίας στη Βουλή την ψήφο των παρόντων ή των απόντων βουλευτών»

Προσωπική άποψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου θεωρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τα όσα είπε η πρόεδρος της Βουλής για την ακύρωση μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν εν τη απουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Φίλης πήρε σαφείς αποστάσεις από την κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας πως στην προηγούμενη Βουλή υπήρχε μια ομόφωνη συμφωνία των κομμάτων να μην είναι όρος λειτουργίας της Βουλής η συμμετοχή των χρυσαυγιτών υποδίκων.

«Δεν συμμερίζομαι, προσωπικά, την άποψη ότι πρέπει να προσμετράμε για την εγκυρότητα μιας ψηφοφορίας στη Βουλή την ψήφο των παρόντων ή των απόντων βουλευτών», είπε και πρόσθεσε πως αυτή είναι μια προσωπική άποψη της Προέδρου της Βουλής.