04 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ! Βαρουφάκης την έπεσε σε δημοσιογράφο του Bloomberg επειδή τόλμησε να ρωτήσει...

Μάρτυρες «θερμού επεισοδίου» ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και δημοσιογράφο, βρέθηκαν σήμερα όσοι ήταν παρόντες στην παρουσίαση των νέων Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών.
Στο τέλος της παρουσίασης, ο υπουργός κ. Βαρουφάκης, αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους λέγοντας πως θα δεχθεί ερωτήσεις από τους υπαλλήλους του υπουργείου!

Ο ανταποκριτής του Bloomberg στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε αυθόρμητα και σε κάθε περίπτωση, ευγενικά.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε: «μην είστε ανάγωγος», όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε να διευκρινιστεί για ποιό λόγο προσκάλεσε τους δημοσιογράφους σε «Συνέντευξη Τύπου», όπως άλλωστε αναφέρει και η σχετική πρόσκληση προς τους διαπιστευμένους στο υπουργείο, δημοσιογράφους, αφού δεν τους επιτρέπει να υποβάλλουν ερωτήσεις.



Η διένεξη μεταξύ των δύο έληξε αμέσως και δεν επεκτάθηκε στην αίθουσα, αφού οι άλλοι δημοσιογράφοι απέφυγαν να αντιδράσουν, ή να στηρίξουν το αίτημα του συναδέλφου τους.

Η όλη εικόνα παραπέμπει σε πολυμελή αγέλη χορτοφάγων στην ζούγκλα, όπου ο θηρευτής αίφνης απομονώνει ένα θύμα.

Οι διασωθέντες συνεχίζουν ήσυχα, αφού έπαψαν να αποτελούν το επόμενο γεύμα του αφήνοντάς τον να το απολαύσει…

Άφησαν έτσι χώρο στον κ. Βαρουφάκη να δικαιωθεί και να ζητήσει από τους υπαλλήλους να υποβάλλουν ερωτήσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού παρά τις δύο εκκλήσεις τους, κανένας δεν ανταποκρίθηκε…

Επειδή όμως και οι υπάλληλοι ήταν λίγοι σε σχέση με τους δημοσιογράφους και τελικά δεν τέθηκε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης «ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμίαν» έδωσε το… δικαίωμα σε έναν δημοσιογράφο να του απευθύνει μια ερώτηση που αφορούσε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και όχι σ’ αυτές που παρουσίασε.

Τελικά η αναμέτρηση έληξε 0-0 και μάλλον έχασαν όλες οι πλευρές. Πλην φυσικά του γενναίου δημοσιογράφου του Bloomberg.

Κατόπιν τούτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του κ. Βαρουφάκη στο ετήσιο δείπνο του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις 20:30 το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου ο υπουργός – σύμφωνα και πάλι με επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου – «θα δεχθεί ερωτήσεις από τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα».