24 Μαρτίου 2015

Focus: Η Ελλάδα θα ξεμείνει πρώτα από... γύρο

Η δημοσιογράφος, Αντωνία Σέφερ, σχολιάζει πικρόχολα πως η Ελλάδα αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς για τα προϊόντα που εισάγει και μάλιστα, τα εισαγόμενα είναι αρκετά

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζει το περιοδικό Focus την ανθελληνική του εκστρατεία αλά Bild με την δημοσιογράφο, Αντωνία Σέφερ, να σχολιάζει πικρόχολα πως η Ελλάδα αφήνει απλήρωτους λογαριασμούς για τα προϊόντα που εισάγει και μάλιστα, τα εισαγόμενα είναι αρκετά.

Όπως γράφει το περιοδικό, «για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες οι Έλληνες εισάγουν διάφορα προϊόντα. Οι Έλληνες εισάγουν σχεδόν τα πάντα, ότι έχουν ανάγκη στην καθημερινότητά τους: από εσώρουχα έως φασόλια», σημειώνοντας πως περίπου το 60% των καθημερινών αναγκών των Ελλήνων καλύπτονται από προϊόντα που έρχονται από το εξωτερικό.

«Ορισμένοι οικονομολόγοι θεωρούν πως η Ελλάδα, για να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά, θα πρέπει να εγκαταλείψει  την Ευρωζώνη», επισημαίνει το Focus.  

Το σχετικό άρθρο συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο, όπου η δημοσιογράφος πολιτικών θεμάτων της ηλεκτρονικής σελίδας του Focus, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα οδηγείται εκτός της ζώνης του ευρώ.

Η δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το ανθελληνικό άρθρο, επικαλείται τις δηλώσεις του «οπαδού» της δραχμής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Λαπαβίτσα, σε δύο γερμανικές εφημερίδες, ο οποίος επιμένει στην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει με ομαλό τρόπο από την Ευρωζώνη.

«Πέντε χρόνια μετά την κρίση και παρά τις μεταρρυθμίσεις , η Ελλάδα δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της», γράφει το Focus και προσθέτει: «Η Ελλάδα κάνει εισαγωγές και εξαγωγές».



Το περιοδικό παραθέτει, μάλιστα, κι έναν κατάλογο με τις χώρες στις οποίες η Αθήνα εξάγει προϊόντα της.

Το Focus τονίζει ότι από τους χιλιάδες τόνους χοιρινό που καταναλώνει  κάθε χρόνο η Αθήνα, περισσότεροι από τους μισούς είναι εισαγόμενοι από Γαλλία, Δανία και άλλες χώρες.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειμμα αυτάρκειας της χώρας σε κόκκινο κρέας. Εκτός από το γύρο που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός "πιάτου", πλέον η Ελλάδα παράγει λιγότερα λεμόνια και πατάτες. Για παράδειγμα, το 2007 η παραγωγή της Ελλάδας σε λεμόνια έφθανε τους 92 χιλιάδες τόνους ενώ το 2011 τους 42 χιλιάδες τόνους», αναφέρει το Focus και προσθέτει ότι το 2011, η Αθήνα εισήγαγε 29 χιλιάδες τόνους λεμόνια για να καλύψει τις ανάγκες της.