10 Απριλίου 2015

Κύπρος: Επιχειρηματίας πλήρωσε τα χρέη και αποφυλάκισε 12 φυλακισμένους για μικροποσά οφειλών

Φυσικά η Κύπρος δεν έχει ψεκασμένους να τσιρίζουν γιατί βάζετε τον άλλο φυλακή για 500 ευρώ αλλά εκεί οι νόμοι είναι νόμοι και εφαρμόζονται όταν εδώ για χρέη μέχρι 5.000 (αν δεν κάνω λάθος) ούτε αυτόφωρο δεν σε πάνε... όσον αφορά την είδηση: Ε αυτοί έχουν τον επιχειρηματία κι εμείς έχουμε τον χασάπη πρόεδρο της Βαρβακείου να μας λέει για τις γυναίκες με τα μαύρα τζιπ αλλά ποτέ να μην εμφανίζεται φτψχδάκι και να λέει εμένα τα έδωσαν τα κρέατα...

Και οι 12 εξέτιαν ποινές για μικρο -οφειλές έως 1000 ευρώ - Συνολικά χθες αποφυλακίστηκαν 56 κατάδικοι οι οποίοι έλαβαν προεδρική χάρηΔώδεκα φυλακισμένοι στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου που εξέτιαν ποινές για χρέη, αποφυλακίστηκαν χθες μετά από την καταβολή των ποσών που χρωστούσαν από επιχειρηματία. Και οι 12 εξέτιαν ποινές για μικρο -οφειλές έως 1000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας Χριστόφορος Τορναρίτης κατέβαλλες τα χρήματα που όφειλαν και μπόρεσαν να απελευθερωθούν άμεσα ώστε να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους.

Συνολικά χθες αποφυλακίστηκαν 56 κατάδικοι οι οποίοι έλαβαν προεδρική χάρη. Όσοι θα παραμείνουν στις φυλακές κατά τη περίοδο των φυλακών θα έχουν την ευκαιρία περισσότερων επισκέψεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους συγγενείς τους, ενώ οι αλλοδαποί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστούν και να μιλήσουν με τους δικούς τους μέσω Skype.

Στις Φυλακές της Κύπρου θα γίνει σήμερα η περιφορά του Επιταφίου σε όλες τις πτέρυγες ενώ έχει ετοιμαστεί ειδικό εορταστικό μενού για την ημέρα του Πάσχα με αρνιά και κόκκινα αυγά.

Ένας κατάδικος από την Ελλάδα που εξέτιε ποινή φυλάκισης για καλλιέργεια φυτών κάνναβης στη Πάφο, αν και αποφυλακίστηκε χθες … παραμένει πίσω από τα σίδερα σε χώρο κράτησης υπό απέλαση μεταναστών, για να απελαθεί τη Τρίτη στην Ελλάδα. Ο κρατούμενος αρνείται να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς ζει για πολλά χρόνια μόνιμα στη Κύπρο και έχει ένα παιδί 3 ετών. Ωστόσο η πρώην σύζυγος του τον θεωρεί «απειλή» και έχει ζητήσει την απέλαση του. Ο δικηγόρος του θεωρεί την απόφαση παράνομη καθώς πρόκειται για ευρωπαίο υπήκοο με δεσμούς στη Κύπρο. Τη Τρίτη θα υποβαλει αίτημα ακύρωσης του διατάγματος απέλασης.

Μανώλης Καλατζής 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ