20 Απριλίου 2015

13 τραγικές συνέπειες της κατάρρευσης του ελληνικού ποδοσφαίρου πού απεργάζεται ο Κοντονής

Αν δεχτούμε, σαν υπόθεση εργασίας και μόνον ότι η κατάρρευση του ποδοσφαιρικού συστήματος στη χώρα μας εξαρτάται από τις εμμονικές ιδέες του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, είμαστε υποχρεωμένοι, προκειμένου να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό, να απαριθμήσουμε τις άμεσες συνέπειες πού θα επιφέρει η αποβολή μας από τα υπέρτατα διεθνή θεσμικά όργανα.

Στην περίπτωση λοιπόν πού η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ ) απωλέσει την ιδιότητα του μέλους της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ( FIFA ) η χώρα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις εξής άμεσες συνέπειες :

1. Η ΕΠΟ θα απολέσει αμέσως κάθε δικαίωμα να βρίσκεται σε οποιουδήποτε είδους επαφή και σχέση με όλες τις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές και όλες τις εθνικές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες του πλανήτη, πού είναι μέλη της FIFA. Ακόμη και η απλή αλληλογραφία της ΕΠΟ με άλλες Ομοσπονδίες, απαγορεύεται απολύτως.

2. Σαν συνέπεια της παραπάνω κατάστασης, ακυρώνεται αμέσως κάθε αγωνιστιική δραστηριότητα ελληνικών ομάδων, είτε πρόκειται για αντιπροσωπευτικές ( εθνικές ) είτε για ομάδες συλλόγων, με αντίστοιχες ΟΛΩΝ των άλλων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών του εξωτερικού. Πού σημαίνει, απλά, ότι καμία ελληνική ομάδα δεν θα μπορεί πλέον να αγωνισθεί σε επίσημο ή φιλικό αγώνα με ομάδα πού ανήκει σε ξένη Ποδ. Ομοσπονδία.

3. Η εν λόγω ακύρωση, σημαίνει πως οι ελληνικές ομάδες πού έχουν κερδίσει με την αγωνιστική τους επίδοση στο πρωτάθλημά μας την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ( Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ ), αλλά και οι Εθνικές μας ομάδες ( Ανδρών και όλες οι υπόλοιπες ) μη αγωνιζόμενες δεν μπορούν να προσδοκούν στα τεράστια έσοδα πού θα προέκυπταν από την συμμετοχή τους.

4. Η απαγόρευση κάθε επαφής, ακόμα και απλής αλληλογραφίας, οδηγεί στην απαγόρευση κάθε είδους «μετακίνησης» ( πώλησης, αγοράς, δανεισμού κ.α. ) ποδοσφαιριστών προς και από τις ελληνικές ομάδες, με ομάδες πού ανήκουν στις υπόλοιπες Ποδ. Ομοσπονδίες του πλανήτη, καθώς δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και να διακινηθεί το απαραίτητο Διεθνές Πιστοποιητικό Μεταγραφής ( το καλούμενο και «μπλέ κάρτα» ). Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Ετσι, καταρρέει αμέσως ολόκληρη η οικονομική δραστηριότητα, άρα και τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ( φόροι κ.α. ) πού προκύπτουν από τις αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών.

5. Η παραπάνω εξέλιξη, σημαίνει πως όλοι οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές πού έχουν σύμβαση εργασίας ( συμβόλαια ) με ελληνικές ομάδες ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΜΕΣΩΣ, με μία απλή δήλωση στη FIFA, λόγω «δραματικής μεταβολής των συνθηκών εργασίας τους χωρίς δική τους ευθύνη». Οι ελληνικές ομάδες, σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικήσουν οποιαδήποτε αποζημίωση !

6. Κανένας απολύτως Ελληνας αξιωματούχος του ποδοσφαίρου δεν θα μπορεί να μετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση, αγωνιστική ή μη της FIFA, ή της UEFA, των άλλων Συνομοσπονδιών και όλων των Εθνικών ομοσπονδιών της Υφηλίου, αλλά και κανένας ξένος αξιωματούχος δεν θα μπορεί να μετακινηθεί στην Ελλάδα.

7. Καμία απολύτως παραγωγική δραστηριότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου ( σχολές προπονητών, διαιτητές, παρατηρητές, γυμνασίαρχοι, διπλώματα κ.λ.π. ) δεν θα αναγνωρίζεται εκτός συνόρων, ούτε φυσικά και θα έχει την παραμικρή ισχύ.

8. Καταρρέουν άμεσα οι κάθε είδους πληρωμές από την FIFA και UEFA προς την ΕΠΟ ( για τις Εθνικές ομάδες και προγράμματα αλληλεγγύης και ανάπτυξης ) αλλά και προς τις ομάδες ( για τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις και για την αλληλεγγύη )

9. Η απαγόρευση συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε αγώνες με ομάδες του εξωτερικού, οδηγεί στην κατάρρευση όλων των συμβάσεων κάθε είδους δικαιωμάτων ( τηλεοπτικών, χορηγικών, εμπορικών κ.λ.π. ) πού έχουν υπογραφεί στην Ελλάδα και διεθνώς με ευθύνη της ελληνικής πλευράς, άρα χωρίς κανένα δικαίωμα διεκδίκησης αποζημίωσης.

10. Η προστιθέμενη αξία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών θα υποστεί δραματική μείωση, καθώς αυτοί δεν θα ανήκουν πλέον στο πεδίο της καθημερινής οικονομικής δραστηριότητας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, άρα δεν θα έχουν καμία μεταπωλητική αξία, αφού δεν θα μπορούν να αγωνίζονται σε ξένη ομάδα.

11. Η καθίζηση της ψυχολογίας της αγοράς στον τομέα της αθλητικής οικονομίας θα καταγραφεί άμεσα, με αποτέλεσμα τις άμεσες επιπτώσεις ακόμα και στη λειτουργία και τον κύκλο εργασιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. Μία ποδοσφαιρική αυτονομία πού θα είναι αποκλεισμένη από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, είναι σαφές ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στο επίπεδο των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, προεξάρχοντος του ποδοσφαιρικού συστήματος ! Από κει και πέρα, ερευνητέο θα είναι το αν προκύπτουν απαγορεύσεις σε εταιρείες ανάλογου αντικειμένου ( στοιχήματος ) να δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, ή ακόμη και να χρησιμοποιούν αγωνιστικές δραστηριότητες άλλων χωρών !

12. Φυσικά, όλες οι παραπάνω συνέπειες θα σημαίνουν αυτόματα το τέλος κάθε σκέψης για οποιαδήποτε παραγωγική επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

13. Και για να κατανοήσουμε περισσότερο τα μεγέθη, θα επαναλάβω αυτό πού έχω επισημάνει και σε προηγούμενο άρθρο μου.

Ο ΟΗΕ έχει 193 κράτη – μέλη.

Η FIFA έχει 209 Εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη. Σ’ ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχει ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πού δεν είναι μέλος της FIFA :

Η ψευδο-Ομοσπονδία του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων !

Ε λοιπόν, με αυτή και ΜΟΝΟΝ θα μπορεί, αν και οι Τουρκοκύπριοι το θέλουν, να επικοινωνεί η διοίκηση της ΕΠΟ πού ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ, ( ουσιαστικά, βάση του νομοσχεδίου του ) ο Κοντονής ! Με την προϋπόθεση βεβαίως, να το θέλουν και οι … Τουρκοκύπριοι!
Μανώλης Γαβαθιώτης
parapolitika.gr