26 Απριλίου 2015

Ανταποκτριτής της Bild ειρωνεύεται τον Βαρουφάκη στο twitter! (ΦΩΤΟ)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στους επικριτές του με μία φράση του Φραγκλίνου Ρούζβελτ στο twitter και ο Dirk Hoeren, ανταποκριτής της Bild του απάντησε προσωπικά, αντιπροτείνοντας με νόημα μία άλλη φράση του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

"Ομόφωνα εκφράζουν το μίσος τους για μένα. Κι εγώ καλωσορίζω το μίσος τους". Μία φράση πολύ κοντά στην καρδιά (και την πραγματικότητά μου) αυτές τις μέρες", έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο twitter, παραθέτοντας μία από τις πιο γνωστές φράσεις του Φραγκλίνου Ρούζβελτ.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδωσε έτσι την δική του απάντηση στον καταιγισμό -αρνητικών στην συντριπτική τους πλειοψηφία- δημοσιευμάτων από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που αφορούν στο πρόσωπό του τις τελευταίες ημέρες.

Θα μπορούσε να λείψει η Bild από την "εξίσωση"; Φυσικά και όχι είναι η απάντηση, αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί το "αγαπημένο παιδί" της κριτικής της γερμανικής εφημερίδας.

Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως είναι τιμή του να ασχολείται με το πρόσωπό του η Bild, γιατί αυτό σημαίνει πως κάνει καλά την δουλειά του.

Στο διά ταύτα όμως. Ο Dirk Hoeren, ανταποκριτής της Bild, απάντησε απευθείας στην ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, προτείνοντάς του μία άλλη φράση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ.

"Ορίστε μία καλύτερη φράση του Ρούζβελτ για σένα Γιάνη Βαρουφάκη: Στην πολιτική, τίποτα δεν συμβαίνει στην τύχη. Αν συμβεί, είχε σχεδιαστεί έτσι", έγραψε ο Hoeren, έχοντας κάνει μάλιστα tag τον υπουργό Οικονομικών για να... σιγουρευτεί πως θα διαβάσει το σχόλιο!