09 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ομαδικό ξύλο από την αντιπολίτευση για τον Κατρούγκαλο -Κικίλιας: Αυτή είναι η Αριστερά της μπίζνας-Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

Με σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευση τόσο για την υπόθεση Κατρούγκαλου, όσο και για τα ΜΜΕ ξεκίνησε η συζήτηση του υπουργείου Εσωτερικών για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Νίκος Βούτσης  σε υψηλούς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με μέσα ενημέρωσης προκειμένου να προβάλλονται τα διαδικαστικά θέματα που θέτει στην αρχή κάθε συζήτησης  νομοσχεδίου. Μάλιστα επετέθη και στα ΜΜΕ λέγοντας ότι κάποιοι πυλώνες  υποστηρίζουν με ένταση τις μνημονιακές πολιτικές και θέλουν αυτή η κυβέρνηση να είναι παρένθεση .

Η αναφορά μάλιστα, όταν έλεγε αυτά στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του με αποτέλεσμα ναζητήσει το λόγο επί προσωπικού. Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση με αφορμή και την υπόθεση Κατρούγκαλου ότι δεν είναι η Αριστερά της ηθικής και των αγώνων, αλλά η αριστερά της μπίζνας. «Δεν μπορεί να κατηγορείτε εμάς για συνεργασία με ΜΜΕ, όταν τη μια ημέρα πριν ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται ότι έχει κάνει φωτογραφική διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και σήμερα εσείς έρχεστε να καλύψετε τον κ. Κατρούγκαλο. Καλύπτετε έναν υπουργό που το επάγγελμα του στην εποχή του μνημονίου το εξαργυρώνει τώρα. Αυτή δεν είναι Αριστερά της ηθικής, αλλά είναι αριστερά της μπίζνας».

«Ας μην ανοίξουμε το στόμα μας για εξαργύρωση», απάντησε ο Νίκος Βούτσηςκαι είπε για τον Βασίλη Κικίλια ότι το θέμα δεν είναι ηθικό και προσωπικό για τον ίδιο, αλλά πολιτικό για την παράταξή του.

Ο κ. Κικίλιας ζητούσε επίμονα το λόγο επί προσωπικού, ύστερα από αναφορά του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Νίκο Βούτση, στο όνομά του, χωρίς, ωστόσο, ο κ. Κριτσωτάκης να του δώσει τον λόγο.

«Με τη δική μου ηθική και αξίες δεν παίζει κανείς» είπε σε έντονο ύφος ο πρώην Υπουργός.

Από την πλευρά του τον λόγο πήρε ο κ. Βούτσης απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια λέγοντας πως «Κανένας υπαινιγμός για την ηθική σας, αλλά για την πολιτική συνέργεια».

Ενώ ο κ. Κριτσωτάκης είπε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν θα σας δώσω ποτέ τον λόγο με αυτό το ύφος και σας παρακαλώ να καθίσετε τώρα».


Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την επιτροπή με τον Ανδρέα Λοβέρδο να καταγγέλλει τον κ. Κατρούγκαλο ότι η υπόθεση του προκαλεί μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης και ζητώντας από τον κ.Βούτση να εισηγηθεί αυτός το νομοσχέδιο.

Εντονη ήταν και η αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είπε ότι ο κ. Κατρούγακλος δεν έχει το ηθικό ανάστημα να εισηγηθεί το νομοσχέδιο, όμως η ΝΔ δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα παραμείνει για να καταδείξει όλα τα ασυμβίβαστα που υπάρχουν στην σύγκρουση συμφερόντων του κ. Κατρούγκαλου ως υπουργού.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι ο κ. Κατρούγκαλος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ ο ίδιος ο κ.Κατρούγκαλος απάντησε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση και ότι είναι με το 99% λαού και όχι με το 1% της διαπλοκής. «Η κατηγορία που έχει στηθεί εναντίον μου είναι βρώμικη κατηγορία και οχετός λάσπης. Δεν με ενδιαφέρουν  τα χρήματα και  δεν πρέπει να επαναλαμβάνετε τον οχετό των χαλκίων . Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων . Ουτε ένα ευρώ δεν θα πάρω απ´ όσους θα επαναπροσληφθούν».

Κεδίκογλου: Με ποιο ηθικό έρεισμα έρχεται στην επιτροπή ο Κατρούγκαλος 

Αιχμές άφησε ο Σίμος Κεδίκογλου για την παρουσία του Γιώργου Κατρούγκαλου στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης  μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής με αφορμή την υπόθεση των εργολαβικών συμφωνητικών που έχει υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: «Αναρωτιέμαι με ποιο ηθικό έρεισμα ο κ. Κατρούγκαλος έρχεται εδώ στην επιτροπή να εισηγηθεί αυτό το νομοσχέδιο», σημειώνοντας ότι ήδη εκκρεμεί το αίτημα βουλευτών για την κατάθεση εγγράφων για τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου.

Δείτε το βίντεο: