24 Απριλίου 2015

Αγρια σύγκρουση στη Βουλή Λοβέρδου-Λαφαζάνη: Ο ιπποκόμος Ρώσων δεν αμφισβήτησε ότι είναι δραχμολάγνος

Νέα σύγκρουση, σε υψηλούς τόνους, σήμερα το πρωί στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον κ. Λαφαζάνη οπαδό και εκπρόσωπο της δραχμής, της ρήξης, της πτώχευσης και των κομπαδόρικων συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτή. «Δεν πρόκειται να περάσει το σχέδιο Β που θέλετε, ο λαός θα το αποτρέψει, δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δραχμή» προσέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο χαρακτηρίζοντάς τον εκπρόσωπο της πέμπτης φάλαγγας στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,  μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο και τα μίντια «δεν θέλει αν ασκείται καμία κριτική στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη».

Αποφεύγοντας να αποκρούσει ευθέως τα όσα του είπε ο κ. Λοβέρδος περί οπαδού της δραχμής, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε: «Είπατε είμαι οπαδός, ναι, είμαι οπαδός της χώρας μου, του ελληνικού λαού, των εθνικών συμφερόντων και του δημοσίου συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης... εξαπέλυσε και επίθεση φιλίας στη Ρωσία, λέγοντας ότι «στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οι χώρες της ΕΕ υπάρχουν και άλλες, δεν πρόκειται να αποκλείσουμε τη Ρωσία και το ρωσικό φυσικό αέριο, όσο και αν υπάρχουν αντιδράσεις ευρωπαϊκές ή υπερατλαντικές». «Εμείς θέλουμε μια άλλη Ευρώπη των λαών, όχι του κεφαλαίου και των πιστωτών. Αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλουμε», προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης έστειλε εμμέσως και ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  λέγοντας ότι η χώρα προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία που πρέπει να είναι συμβατή με τη λαϊκή εντολή και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.