04 Απριλίου 2015

Ο αντικαγκελάριος αποκάλυψε διάλογο Τσίπρα-Μέρκελ

Η Γερμανία πρότεινε στον κ. Τσίπρα να «παγώσει» τους λογαριασμούς των ευκατάστατων Ελλήνων πολιτών που χρωστούν φόρους στην πατρίδα τους, δήλωσε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

«Η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει, αλλά θα πρέπει πρώτα να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες οι ελληνικές αρχές προς αυτό το στόχο», συνεχίζει ο κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να προσθέσει πως η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να βοηθήσει με προσωπικό στην αναδόμηση του ελληνικού κράτους ή να χρησιμοποιήσει επενδυτικά εργαλεία από το σχέδιο Juncker ειδικά για την Ελλάδα.

«Αλλά αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να σταματήσουν τα "παιχνιδάκια", που εδώ και κάποιες βδομάδες παίζει η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Μόσχας ο κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δεν ανησυχεί καθόλου: «Δεν μπορώ να φανταστώ - ακόμα κι αν προσπαθήσω - ότι υπάρχει κανείς στην Αθήνα που σκέφτεται στα σοβαρά να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να ριχτεί στην αγκαλιά της Μόσχας».