10 Απριλίου 2015

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ->Ξεκινάνε με περικοπές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις... και θα καταλήξουν σε μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας

Θέμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με επίκεντρο τις περικοπές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φαίνεται πως ανοίγει η κυβέρνηση, καθώς κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και αναζητούνται λύσεις που θα στρώσουν το χαλί για επίτευξη συμφωνίας.

Οι αξιώσεις των δανειστών για αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας ήδη φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση ανοίγει θέμα περικοπών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο οι αλλαγές φαίνεται πως δεν θα πλήξουν το σύνολο των ασφαλισμένων, αλλά θα επικεντρωθούν στις ΔΕΚΟ και τον τραπεζικό κλάδο.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο του Brussels Group την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα κορυφωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Απριλίου.