18 Απριλίου 2015

"Πρώτη φορά Αριστερά" αλλά τίποτα δεν άλλαξε στις ΕΔ! Στελέχη "γλάστρες" στο Μαξίμου

“Πρώτη φορά Αριστερά” αλλά στις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμη δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Και δεν αναφερομαστε στα δύσκολα και στα περίπλοκα, δεν αναφερόμαστε στα οικονομικά των στρατιωτικών που όπως όλα δείχνουν πάνε πολύ πίσω. Μιλάμε για τις “λεπτομέρειες” όπως θα πουν κάποιοι πολιτικοί και “πολιτικάντηδες”. Γι΄ αυτές τις λεπτομέρειες που όμως ενοχλούν τους στρατιωτικούς .
Η χρησιμοποίηση σε ρόλο “γλάστρας” στελεχών των ΕΔ στην σκάλα του Μαξίμου κάθε φορά που ο πρώην πρωθυπουργός υποδεχόταν έναν ηγέτη είχε προκαλέσει την μεγάλη δυσαρέσκεια των στρατιωτικών. Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ προφανώς δεν την είχε εισπράξει. Τίποτα το περίεργο σ΄ αυτό.Η αποδοχή της …προσφοράς στελεχων για…ντεκόρ ήταν αποκρουστική.

Πίστευαν πολλοί στις ΕΔ ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση θα απέφευγε αυτά τα ατοπήματα. Φρούδες ελπίδες. Οι φωτογραφίες είναι από την χθεσινή αναμονή της υποδοχής του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει το ίδιο…ντεκόρ! Όπως και κάποιοι από την κυβέρνησή του έχουν “security” στελέσχη των Ειδικών Δυνάμεων! “Πρώτη φορά Αριστερά “ αλλά η καμμία αλλαγή από την “Δεξιά”. Και στις “λεπτομέρειες”…