15 Απριλίου 2015

Νέα ένταση στη Βουλή με την καταδικασμένη για εκρηκτικά ΣΥΡΙΖΑϊα Βασιλική Λέβα: Η αναφορά σε Μπακογιάννη - Τεμπονέρα που έφερε αντιδράσεις

Συνεχίζεται η ένταση στη Βουλή από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα των καταδικασμένων για τρομοκρατία.

Το βράδυ της Τρίτης η Βασιλική Λέβα έκανε αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη σχολιάζοντας ότι «Κι άλλοι είχαν πατεράδες. Κι ο Τεμπονέρας είχε πατέρα», ενώ, απευθυνόμενη στους βουλευτές της αντιπολίτευσης μίλησε για τον δικό της πατέρα τονίζοντας ότι ο βασανιστής του τον ρώτησε πόσα παιδιά είχε.

Η αίθουσα πάντως πήρε «φωτιά» όταν τον λόγο έλαβε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης  ο οποίος, αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ για το νομοσχέδιο για τις φυλακές, σημείωσε ότι «συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως οι δήμιοι της χούντας».

Μετά από παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής, Μιχάλη Κριτσωτάκη, η κατάσταση εκτονώθηκε, ενώ και ο ίδιος ο κ. Μηταφίδης ανασκεύασε λέγοντας ότι υπήρξε συγκρατούμενος με ανθρώπους που βρίσκονταν στον ιδεολογικό χώρο της ΝΔ και εξηγώντας ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σε κρατούμενους όπως τα δικτατορικά καθεστώτα».