16 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Στη Βουλή οι μεταλλωρύχοι-ΣΥΡΙΖαία τους αποκάλεσε «κωλόβλαχους»... της απάντησαν στο ίδιο στύλ

O μεταλλωρύχος Άδωνις…

Μετά τη δυναμική παρουσία τους έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περίπου 7000 μεταλλωρύχοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή και το Σύνταγμα, με μοναδικό τους σύνθημα να μην κλείσουν τα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και προστεθούν τα ονόματά τους στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.
Ξεκίνησε η πορεία των μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός προς το Σύνταγμα, όπου θα κατασκηνώσουν μέχρι να πάρουν δεσμεύσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, θυμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ταχθεί ενάντια στην επένδυση που έχει γίνει στις Σκουριές.

Αυτή την ώρα επικρατεί χάος στους δρόμους γύρω από το κέντρο, οπου η Τροχαία προσπαθεί να διευκολύνει τους οδηγούς. Ανοιχτή είναι πλέον η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα.


Η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα, ενώ οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει στάσεις στην πρεσβεία του Καναδά, στο Κολωνάκι, στα γραφεία της εταιρείας, στη Βασιλίσσης Σοφίας και στο Μαξίμου.

Αυτή την ώρα η πορεία βρισκεται στο Κολωνάκι.


Δεν θέλουμε να συναντήσουμε κανέναν υπουργό, λένε, κατηγορούν την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και απειλές εναντίον τους.


Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, λένε χαρακτηριστικά.

Επί ποδός είναι η αστυνομια, καθώς στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί στις 18.00 συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική που ζητά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων.

Θερμό επεισόδιο γυναίκας με μεταλλωρύχους - Τους είπε κωλόβλαχους, την είπαν χαμούρα! 
Μια γυναίκα εισέβαλλε αιφνιδιαστικά στη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων από τιςΣκουριές προκαλώντας θερμό επεισόδιο. Τους αποκάλεσε "κωλόβλαχους" και όπως ήταν φυσικό έγινε το σώσε! Την είπαν "χαμούρα" ενώ ακολούθησαν και άλλα..."γαλλικά". 

Κανείς δεν ξέρει τι σκεφτόταν αυτή η γυναίκα οταν αποφάσισε να προκαλέσει 7.000 συγκεντρωμένουνς μεταλλωρύχους και τις οικογένειες τους.

Φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου, μπήκε ανάμεσά τους και τους είπε "κωλόβλαχους".


Οι μεταλλωρύχοι άρχισαν να φωνάζουν, να διαμαρτύρονται και να της λένε "ποιος σε έστειλε εδώ να προκαλέσεις; Ποια είσαι εσύ μωρή χαμούρα;".

Δεν έλειψαν και τα πιο σκληρά γαλλικά..."Είσαι π@@@@νας γέννα" ακούγεται να της λέει ένας εξαγριωμένος διαδηλωτής.

Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτερων και με την επέμβαση ενός αστυνομικού ο οποίος απομάκρυνες την γυναίκα από τη συγκέντρωση. 



O μεταλλωρύχος Άδωνις…

Εάν κάποιος που παρακολουθεί την ηχηρή συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στη Λ. Μεσογείων δεν θα μπορούσε να μην παρατηρήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, φορώντας το γαλάζιο κοστούμι, και… το κράνος των μεταλλωρύχων «έσφιξε» τη… γροθιά του, πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Δεν θα τους αφήσουμε να σας κλείσουνε τα σπίτια. Δεν θα σας πετάξουν στον δρόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δέχτηκε τα χειροκροτήματα υπό το σύνθημα: «Εργατιά, εργατιά ενωμένη σαν γροθιά…».







Ο κ. Γεωργιάδης μπήκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ανέμενε για περίπου μισή ώρα, ζητώντας να συναντηθεί με τον τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.