19 Απριλίου 2015

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ! Τον Καμμένο ντε!

Το απόγευμα της Παρασκευής, 17/4, κάλυπτα δημοσιογραφικά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», τις συναντήσεις που είχε εκεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην Χρυσής Αυγής. Το πρωί είχε δει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Μετά από κάθε συνάντηση, ο αρχηγός κόμματος έκανε μια δήλωση στη κάμερα (της ΝΕΡΙΤ), και απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Όταν έκανε τη δική του δήλωση ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Πάνος Καμμένος, του υπέβαλα την ακόλουθη ερώτηση:

«Έχουν εκφραστεί επικριτικά σχόλια στον τουρκικό Τύπο, τα γνωρίζετε, για σας, και βεβαίως και εδώ στην Ελλάδα, σχετικά με δηλώσεις και ενέργειές σας. Τις οποίες επικαλούνται για να πουν “εδώ εμείς αποσύραμε το Μπαρμπαρός, και εσείς έχετε τον Καμμένο να προτείνει στην Κύπρο να πάρει καινούργια αεροπλάνα, σμήνος πολεμικών αεροπλάνων». Πιστεύετε ότι, μπορεί εσείς να δυσχεραίνετε την προσπάθεια για επανέναρξη των δια…».

Πριν πω «διαπραγματεύσεων», με διακόπτει και λέει:

«Άνθρωποι σαν και σας θεωρούν ότι (οι Τούρκοι) απέσυραν το Μπαρμπαρός. Το Μπαρμπαρός δεν απεσύρθη. Το Μπαρμπαρός τέλειωσε την επιχείρησή του, και μάλιστα η ΝΟΤΑΜ (σ.σ.: Οδηγία προς Ναυτιλλόμενους, όπως λέμε), δεν απεσύρθη, παρά μόνο στη λήξη της. Άρα, θα παρακαλούσα πάρα πολύ να σταματήσει η παραπληροφόρηση από Μέσα τα οποία δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα, και εν συνεχεία να σχολιάζει τον τουρκικό Τύπο, τις απόψεις του για μένα. Ευχαριστώ πολύ. Λυπάμαι για σας.»

Πήγα να διαμαρτυρηθώ, και επανέλαβε την ίδια φράση, «λυπάμαι για σας».

«Γιατί το λέτε αυτό;», τον ρώτησα. «Σας ανέφερα τι γράφεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά υπήρξε και επίσημη διαμαρτυρ…».  Εδώ, διέκοψε πάλι τη φράση «διαμαρτυρία από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών για ενέργειές σας», και συνέχισε να μου συμπεριφέρεται επιθετικά, και να μου λέει «πράκτορας είσαι, αγόρι μου».

«Με ξέρετε εμένα, κύριε Καμμένε;», τον ρώτησα.

«Σας λέω ότι το Μπαρμπαρός δεν απεσύρθη», επέμεινε.

«Ωραία, είναι λόγος αυτός να με λέτε πράκτορα;».

«Μεταφέρετε τις απόψεις κάποιων ανθρώπων που είναι παραποιημένες. Θέλετε να εκπροσωπείτε τα τουρκικά Μέσα. Νάστε καλά, δεν πειράζει», πέταξε πάλι, και πήγε να φύγει.

«Μην με εντάσσετε εμένα σε αυτό που θέλετε να με εντάξετε», του είπα, προσπαθώντας να κρατήσω την ψυχραιμία μου, και σκεπτόμενος μάλιστα ότι ήμασταν στο λόμπι της «Μεγάλης Βρετανίας», και υπήρχε πολλής κόσμος εκεί που μας έβλεπε και μας άκουγε. Ντρεπόμουν. Ειλικρινά, ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί.

Εκείνος όχι, νομίζω. Φεύγοντας, μου πέταξε και αυτό:

«Τον Θεόφιλο Γεωργιάδη, κάτι σαν τον … (δεν ακούγεται καλά, κάτι που να αρχίζει από Δ νομίζω), και σας τον δολοφόνησαν».

Ο Καμμένος έφυγε. Και εγώ έμεινα εκεί, εμβρόντητος, προσπαθώντας να καταλάβω αν αυτό που έζησα ήταν πραγματικό ή εφιάλτης.

Υπουργός της κυβέρνησης, να με αποκαλεί πράκτορα επειδή έκανα κατά τη γνώμη μου μιαν ερώτηση θεμιτή (αν θεωρεί, δηλαδή, ότι οι απόψεις και ενέργειές του μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην λεπτή προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω, είναι, ο Καμμένος, ο μόνος ηγέτης κόμματος που εξέφρασε επιφυλάξεις και διαφωνία), και εν συνεχεία να με παρομοιάζει – στοχοποιώντας με στην ουσία – με τον ή τους δολοφόνους (πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, όπως έχει γραφεί) του πρώην υπαλλήλου του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου, και δραστήριου υποστηρικτή του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, Θεόφιλου Γεωργιάδη, πριν από 20 χρόνια.

Όλο το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερα της ΝΕΡΙΤ, και έγινε ενώπιον δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών που ήταν εκεί.

Ο λόγος που το αναφέρω εδώ, είναι πρώτον διότι το filoftero είναι κάτι σαν το προσωπικό μου ημερολόγιο και θέλω να είναι καταγεγραμμένο για να μην το  φάει ο χρόνος και η λήθη.

Δεύτερον για να βγάλω λίγο από πάνω μου, μοιραζόμενος την μαζί σας, τη μεγάλη στεναχώρια που έχω για αυτό το γεγονός.

Και τρίτον, αν φτάσει ποτέ το κείμενο αυτό στα υπ’ όψιν του Πρωθυπουργού, να εισπράξει μέσω της ειρωνείας του τίτλου, «να τον χαίρεστε», την γνήσια στεναχώρια και απογοήτευση ενός πολίτη που δεν θέλει να πιστέψει ότι η χώρα του έχει σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, σε τόσο κρίσιμες στιγμές, έναν τέτοιον υπουργό.

Θα μιλούσα ακόμα και για στεναχώρια που εκλέγουμε τέτοιους ανθρώπους, αλλά θα το χόντραινα, και δεν χρειάζεται.

ΥΓ: Επειδή ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Υπουργού Άμυνας,μ αμφισβήτησε ότι ο κ. Καμμένος, όταν πήγε στη Κύπρο ζήτησε από τους Κύπριους αξιωματούχους να αγοράσουν "σμήνος πολεμικώβν αεροσκαφών", παραθέτω σύνδεσμο με άρθρο του κ. Λάρκου Λάρκου, στον ιστότοπο Μτεαρρύθμιση, με τίτλο "Νουθεσίες Καμμένου": http://metarithmisi.gr

http://filoftero.blogspot.gr/2015/04/blog-post_18.html