08 Απριλίου 2015

ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Μητρόπουλου: Είναι περίπτωση Κατρούγκαλου

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Χ. Τρικούπη στις δηλώσεις του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου, είναι θύμα πολιτικής δίωξης από το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηρίζει «κατάπτυστες» και «ομολογία ενοχής» τις αιτιάσεις του κ. Μητρόπουλου και παρομοιάζει την περίπτωσή του με εκείνη του κ. Κατρούγκαλου.

«Ο κ. Μητρόπουλος αποκαλύφθηκε ότι είχε πολύ προσοδοφόρες επαγγελματικές δραστηριότητες που του άφηναν ευτυχώς χρόνο να αγωνίζεται ως αντιμνημονιακός» σχολιάζει ειρωνικά το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει δε, πως «ενώ την υπόθεσή του την χειρίζονται σήμερα οι αρμόδιες φορολογικές αρχές που εποπτεύονται από την κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της οποίας ανήκει ο κ. Μητρόπουλος, είναι κατάπτυστες και φοβούμαστε ότι αποτελούν ομολογία ενοχής».

Προσθέτει ακόμη ότι «το παιχνίδι να πολιτικοποιείται ένα θέμα που αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα ενός πολιτικού είναι γνωστό πλέον από την περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου και δεν πείθει κανένα».

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ σημειώνει:

«Το πρόβλημα του κ Μητρόπουλου είναι στην ουσία πρόβλημα του κ. Τσίπρα που -όπως και στη περίπτωση του κ. Κατρούγκαλου- όχι μόνο τον καλύπτει σιωπώντας, αλλά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του δίνει  το δικαίωμα να μην καταβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις ανεξαρτήτως του τι θα πουν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές».