11 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Στα «χέρια» των Αρχών οι δουλέμποροι της Γαύδου-Μεταφέρονται στα Χανιά οι λαθρομετανάστες

Στα «χέρια» των Αρχών βρίσκονται από τη Μεγάλη Παρασκευή, οι δουλέμποροι των 157 «ψυχών» που έφτασαν την Μεγάλη Πέμπτη στα παράλια της Γαύδου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, oι δουλέμποροι είχαν υποσχεθεί μία όμορφη ζωή στους μετανάστες στην Ιταλία όπου είχαν δεσμευθεί ότι θα τους πήγαιναν.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φαντάζονταν καθώς το πλοιάριό τους μαζί με τους μετανάστες «ξεβράστηκε» στη Γαύδο.

Οι αστυνομικές αρχές του τόπου καταμέτρησαν τους μετανάστες και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για συνολικά 157 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι έξι δουλέμποροι – με καταγωγή από την Αίγυπτο – οι οποίοι συνελήφθησαν από τους άνδρες της αστυνομίας και κρατούνται στο Τμήμα.

Στα Χανιά οι μετανάστες

Στα Χανιά αναμένεται να μεταφερθούν οι μετανάστες που φιλοξενούνται τις τελευταίες δύο ημέρες στην Γαύδο. Αρχικά, με το πλοίο «Σαμαριά» θα φτάσουν στα νότια του νομού Χανίων κι έπειτα θα οδηγηθούν στην πρωτεύουσα του νομού).

Σύμφωνα με το cretapost.gr, τα 40 περίπου παιδιά που βρέθηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και είναι ασυνόδευτα θα φιλοξενηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση των Χανίων μέχρι ο Εισαγγελέας ν’ αποφασίσει το μέλλον τους.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες από τις Aρχές του τόπου για να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα στους μετανάστες προκειμένου εκείνοι να μπορούν να φύγουν από την χώρα.