22 Απριλίου 2015

Μέχρι και επικοινωνιολόγο πήρε μαζί της ο νταβάς της Βουλής!!

Σιγή ιχθύος τηρεί η Βουλή για το ταξίδι της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Ρώμη! Πόσα άτομα αποτελούν τη συνοδεία της, ποιο είναι το κόστος;

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην επίσκεψη της στη Ρώμη...
όπου πήρε μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, περιέλαβε στην αποστολή ούτε 1, ούτε 2, αλλά… 13 άτομα!

Συγκεκριμένα, την Πρόεδρο φέρεται να συνόδευσαν εκτός από στενούς της συνεργάτες, δημοσιογράφοι και τεχνικοί από το κανάλι της Βουλής, επικοινωνιολόγοι αλλά και μέλη της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Αν μη τι άλλο, μία τέτοια πολυπληθής αποστολή στους χαλεπούς αυτούς καιρούς αποτελεί πρόκληση, και πάντως δεν αποτελούσε πρακτική των προκατόχων της τα τελευταία χρόνια της άγριας λιτότητας.

Στις… «καινοτομίες» που καθιέρωσε η νέα Πρόεδρος περιλαμβάνεται και η μετάδοση των αποστολών της από το Κανάλι της Βουλής. Έτσι, η Διάσκεψη στην οποία μετείχε η Πρόεδρος μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό του Κοινοβουλίου εξ’ ολοκλήρου, δηλ, όχι μόνο η τοποθέτηση της Προέδρου αλλά και όλων όσων συμμετείχαν, και μάλιστα με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά όλες τις ημέρες και ώρες που συνεδρίαζε η Διάσκεψη (!).

Όμως δεν είναι μόνο ότι η Βουλή αρνείται (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να δώσει τα στοιχεία της… «διαφάνειας», κάτι που διακηρύττει συνεχώς η Πρόεδρος ότι αποτελεί αρχή της, είναι ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης Διάσκεψης δεν παρείχε καν ενημέρωση για την ίδια την Διάσκεψη και τη συμμετοχή της Προέδρου, η οποία έθεσε θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, όπως τα θέματα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρας μας και της διόγκωσης του χρέους. Από το γραφείο τύπου δεν εκδόθηκε δελτίου τύπου παρά μόνο μετά τη λήξη των εργασιών, δηλαδή κατόπιν εορτής, κι αυτό όχι γιατί η κ. Πρόεδρος δεν είχε μαζί της συνεργάτες.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να τεθεί και από βουλευτές, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν σχετική ερώτηση.

Τα συμπεράσματα δικά σας!