21 Απριλίου 2015

Ο βενζινάς της... Ζωής: "Έγινε επεισόδιο αλλά δεν ζήτησε να με απολύσουν"

Το επεισόδιο της Αιδηψού, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τοποθετεί στις σωστές του διαστάσεις ο υπάλληλος του πρατηρίου βενζίνης που συνομίλησε έντονα μαζί της. Ο κ. Νίκος Αλατσατιανός μίλησε αποκλειστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τον υποτιθέμενο καυγά που είχε με την κ. Κωνσταντοπούλου. Μετά από σχεδόν μία εβδομάδα, παραμένει φοβισμένος από την ασυνήθη για τον ίδιο δημοσιότητα που πήρε το γεγονός την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, με αιτία ένα λάστιχο που έχανε αέρα στον «σκαραβαίο» της προέδρου. Αδυνατώντας να το αλλάξει, «μπλέχτηκε» σε έντονο διάλογο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γεγονός που ξέφυγε λόγω μαρτύρων από την κλειστή κοινωνία της Αιδηψού και «απογειώθηκε» με τα δημοσιεύματα και τις κριτικές στο Διαδίκτυο.

Ο ιντερνετικός «πόλεμος» που ξέσπασε ανάμεσα σε υποστηρικτές των δύο πλευρών περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Μάρτυρες κατηγορίας και μάρτυρες υπεράσπισης, στήριξη της προέδρου της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, άφθονο τρολάρισμα και τη σιωπή της κ. Κωνσταντοπούλου. Μια σιωπή που έλυσε, ωστόσο, δίνοντας έμμεση απάντηση για το περιστατικό την Τετάρτη το βράδυ, απευθυνόμενη σε συνάδελφό της. «Μην υιοθετείτε ό,τι ακούτε, γιατί πολλές φορές η αλήθεια έρχεται και σε χτυπάει κατάμουτρα», είπε χαρακτηριστικά. Την Τετάρτη, ο Νίκος Αλατσατιανός δούλευε και πάλι στο περίφημο βενζινάδικο της Αιδηψού, που έγινε διάσημο σε μια μέρα εξαιτίας του περίφημου επεισοδίου. Ο ίδιος ήταν ακόμη πολύ επηρεασμένος από το συμβάν, σε σημείο ώστε να αρνηθεί αρχικά ότι ήταν αυτός με τον οποίο καυγάδισε η πρόεδρος της Βουλής! Χρειάστηκε να ηρεμήσει για να μπορέσει να πει κάποια πράγματα για το λάστιχο που προκάλεσε το διπλό επεισόδιο. Η αρχική φράση του μαρτυρούσε άλλωστε την ψυχολογική του κατάσταση: «Είμαι υπάλληλος σε μια επιχείρηση και αυτό το πράγμα είναι που φοβάμαι και δεν θέλω να τραβηχτεί άλλο το θέμα».

“Δεν ζήτησε να με απολύσουν”

-Φοβάσαι μήπως η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει κάτι και θιχτεί η επιχείρηση;

"Γενικά έχει παρενέργειες πολλές το θέμα, γι’ αυτό θέλω να μείνει εδώ το πράγμα. Δεν θέλω να συνεχιστεί".

-Ησουν ευγενικός μαζί της;

"Σε όλους είμαστε ευγενικοί. Σε όλους. Αλλά, εντάξει, ευγενικός, τι ευγενικός; Την εξυπηρέτησα, ό,τι μπορούσα έκανα, ό,τι μου ζήτησε… "

-Ηθελε βενζίνη ή μόνο λάστιχο;

"Μόνο λάστιχο. Εγώ ό,τι μπορούσα να κάνω το έκανα. Τώρα, από εκεί και μετά…"

-Δεν την έβρισες, απλώς της είπες ότι «δεν είμαστε βουλκανιζατέρ»

"… Οχι, καθόλου. Πώς θα μπορούσα να τη βρίσω; Για ποιο λόγο να τη βρίσω έτσι, στα καλά του καθουμένου; Κατ’ αρχάς, δεν την ξέρω. Είμαι τόσο ανισόρροπος να πάω να τη βρίσω; Αλλά, εντάξει, είναι τώρα μεγάλη ιστορία…"

-Αυτά που ακούστηκαν, ότι θα έπαιρνε το αφεντικό σου για να σε απολύσει, ήταν αληθινά;

"Οχι. Αυτό το πράγμα, όχι, είναι ψέμα".

-Τη Δευτέρα της έβαλες αέρα;

"Ναι, πριν από το επεισόδιο, και μετά έγινε το επεισόδιο, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ας μην το συνεχίσουμε".

-Μου κάνει εντύπωση, γιατί, αφού της έβαλες αέρα, λογικά θα μπορούσε να ταξιδέψει. Ή όχι;

"Ηταν χαλασμένο το λάστιχό της"

-Και πού να έβρισκε βουλκανιζατέρ τέτοια μέρα…

"Βρήκε. Μετά από μισή ώρα βρήκε. Είναι ένα συνεργείο εδώ που, απ’ ό,τι έμαθα, λογικά άνοιξε. Πήγε, άνοιξε και το έφτιαξε το λάστιχο".

-Τσάμπα η βαβούρα δηλαδή…

"Παρατραβήχτηκε και από τους δυο μας. Εγώ γιουχάισμα δεν άκουσα. Είναι και γνωστό πρόσωπο εδώ, στην περιοχή μας, δεν πιστεύω ότι θα έκανε κανένας κάτι τέτοιο, να τη γιουχάρει".

-Λένε πολλοί ότι δεν έγινε επεισόδιο με τις δύο κοπέλες για τα κινητά…

Αφού το καταγγέλλει η κοπέλα…

-Μα κι εσύ ανέβασες κάτι στο Facebook και μετά το κατέβασες…

"Εντάξει, τι να κάνεις τώρα; Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία στο Διαδίκτυο και είδα αυτούς τους τίτλους, «Πάρε το αφεντικό σου να σε απολύσουν» και τέτοια, δεν πίστευα ότι έχει ισχυριστεί και η κοπέλα αυτή (σ.σ.: η κ. Παναγιωτίδου) κάτι τέτοιο".

Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες και τα κινητά τηλέφωνα

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το συμβάν της Αιδηψού, ξέσπασε ένας πόλεμος αναπαραγωγής του θέματος, ειδικά όταν η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έκανε καμία δήλωση. Η πρώτη αυτόπτης μάρτυρας ήταν η κ. Βάλλια Παναγιωτίδου, που μαζί με μια φίλη της κατέγραψαν με τα κινητά τους σε βίντεο το επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλής και τον υπάλληλο του βενζινάδικου, Νίκο Αλατσατιανό. Η κ. Παναγιωτίδου μάλιστα μίλησε για το επεισόδιο σε διάφορα Μέσα, παραδεχόμενη ότι τόσο αυτή όσο και η φίλη της έσβησαν το βίντεο μετά από παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου, που τους είπε ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο. Δύο ημέρες μετά, εμφανίστηκε έτερος αυτόπτης μάρτυρας, ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Βενετής, που έδωσε μια τελείως διαφορετική εκδοχή του συμβάντος, ρίχνοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στον κ. Αλατσατιανό. Με αυτόν συντάχθηκε η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ιστιαίας-Αιδηψού, που έβγαλε ανακοίνωση για το ήθος και το πόσο αγαπητή είναι η κ. Κωνσταντοπούλου στην περιοχή. Το «πάρτι» των αναρτήσεων συνεχίστηκε σε διάφορες ιστοσελίδες, ειδικά σε ό,τι είχε να κάνει με την κ. Παναγιωτίδου και το γεγονός ότι είναι οπαδός της Νέας Δημοκρατίας. Οσο για τον πρώην αστυνομικό, κ. Βενετή, φέρεται να ήταν αυτός που ανέλαβε την «προστασία» της προέδρου της Βουλής και επέρριψε την ευθύνη για το επεισόδιο στον υπάλληλο και μόνο. Ηταν αυτός μάλιστα που επενέβη αρχικά προς την κ. Παναγιωτίδου και τη φίλη της καλώντας τις να σταματήσουν τη βιντεοσκόπηση του συμβάντος.

Οι κάτοικοι και οι υπερβολές στο Διαδίκτυο

Μοιρασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αιδηψού για το επεισόδιο «Σκασμένο λάστιχο», που αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες τη μοναδική συζήτηση στην πόλη. Υπάρχουν αυτοί που κατηγορούν την πρόεδρο της Βουλής για αλαζονική συμπεριφορά, η οποία δεν αρμόζει στη θέση της, και αυτοί που την υπερασπίζονται σθεναρά, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο σε έναν υπάλληλο. Οι τελευταίοι μάλιστα λένε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν πολύ στενοχωρημένη, αφού την Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδιαστικά ένας πολύ καλός της φίλος, ο Γιώργος Καλαϊτζής. Εκεί αποδίδουν τον όποιο εκνευρισμό της στιγμής, λέγοντας ότι κάτι άλλο συνέβη και τσακώθηκε η πρόεδρος της Βουλής με τον Νίκο Αλατσατιανό. Η γνώμη τους μάλιστα για τον υπάλληλο είναι ότι πρόκειται για ένα καλό παιδί, που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για σχόλια στην πόλη, του αρέσει πολύ η μουσική και όποτε μπορεί απασχολείται ως d.j. σε τοπικά μαγαζιά, κυρίως το καλοκαίρι. Μετά την έκταση όμως που πήρε το θέμα, το twitter και το facebook πήραν φωτιά, με εκατοντάδες σχόλια και χιουμοριστικές φωτογραφίες για το περιστατικό. Σε κάποιες από αυτές, η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται να αλλάζει λάστιχο φορώντας την ανάλογη φόρμα συνεργείου, ενώ υπάρχουν σχόλια όπως «Να μπορούσα στο Σύνταγμα να ’χα εγώ βενζινάδικο», το οποίο παραφράζει το γνωστό τραγούδι της Αλκηστης Πρωτοψάλτη. Υπάρχει επίσης ανάρτηση με φωτογραφία ενός γκρεμισμένου συνεργείου και τίτλο: «Αρνήθηκε να αλλάξει το λάστιχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου», αλλά και η πιο πετυχημένη για πολλούς εικόνα: αυτή που δείχνει τέσσερις μηχανικούς να τρέχουν κρατώντας ο καθένας από ένα λάστιχο, με λεζάντα που λέει: «Προσλαμβάνονται από αύριο οι νέοι υπάλληλοι της Βουλής»!

Αιδηψός, Αποστολή: Διονύσης Θανάσουλας-Εφημερίδα Παραπολιτικά