01 Απριλίου 2015

Σαμαράς προς βουλευτές: Θα δικαιωθούμε

Στο αγαπημένο του στέκι στην Κηφισιά στην Ταβέρνα "Ο Βασίλης" βρέθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος παρέθεσε γεύμα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ. Πέρα του εθιμοτυπικού το γεύμα αυτό είχε πολιτικό... μενού καθώς υπήρξε εκτενής συζήτηση για όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

Στο δείπνο έδωσαν το "παρών" οι βουλευτές Επικράτειας Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου (ο τελευταίος ως εκλεγείς για πρώτη φορά με τη Ν.Δ), Β ' Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης, Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Σερρών Κώστας Καραμανλής, Φλώρινας Γιαννης Αντωνιάδης

Ο κ. Σαμάρας μέσω των βουλευτών που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στις εκλογες της 25ης Ιανουαρίου φρόντισε να περάσει μηνύματα και στο σύνολο της "γαλάζιας" κοινοβουλευτική ομάδας. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε σίγουρος κατά τη διάρκεια του χθεσινού γεύματος ότι σύντομα θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού κλίματος.

Διαφάνηκε χθες από τα όσα ειπώθηκαν στο τραπέζι από τον κ. Σαμαρά ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αφού αποτίμησε την αρνητική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα συνεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται έσπευσε να επισημάνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δε θα επιτρέψουν “να γίνει μπάχαλο” στην Ελλάδα ενώ είπε πως "για την Ευρώπη η Ν.Δ είναι ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής".

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Σαμαρά ο οποίος απευθυνόμενος προς τους βουλευτες του είπε “Θα δικαιωθούμε” ήταν η πρόβλεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “

Ενώ από την άλλη ομολόγησε ότι "ο κοψοχέρης είναι δύσκολο να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος”, ομολόγησε. Έδειξε εμπιστοσύνη στους πολίτες λέγοντας "ο κόσμος θα δει τα προβλήματα και θα κρίνει" θέτοντας μάλιστα ως μήνα ορόσημο τον Ιούνιο.

Από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και η σαρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας. “Και ο Σαρκοζί έκανε come back”, ανέφερε χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, δείχνοντας έτσι ότι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή στα χνάρια του πρώην Προέδρου της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρα από τη βεβαιότητά του για την ταχιά επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό έστειλε και μήνυμα προς τους βουλευτές του για τις σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα που σκέφτεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα.

Μίλησε για την ανάγκη ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία μέσω μιας αμφίπλευρα διεύρυνσης και προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά και από την άλλη φρόντισε να κάνει συμμέτοχους τους βουλευτές στη διαδικασία αυτή λέγοντας ότι θα λαμβάνει υπόψη την άποψη των βουλευτών για τη στελέχωση των ΝΟΔΕ στις περιφέρειες τους.

Την ... πάσα για να προβεί σε αυτή τη δέσμευση την πήρε ο κ. Σαμαράς από μια τοποθέτηση του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανουυ Γκίκα. “Δε γίνεται να έχεις στις ΝΟΔΕ ανθρώπους που δεν εκφράζουν την κοινωνία”, είπε ο κ.Γκίκας, για να ακούσει από τον Πρόεδρο της ΝΔ να τον καλεί να του φέρει προτάσεις λέγοντας "θέλω τις προτάσεις σου".

Αώο την άλλη ο κ. Σαμάρας εμφανίστηκε να θέλει να ανοίξει το κομματικό παιχνίδι υποστηρίζοντας ότι “θέλω να δώσω ρόλους σε όλους, δεν έχω προσωπικά γινάτια. Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική, για το καλό της παράταξης καταπίνω και πολλά”.

Εκείνο που έκανε μεγάλη εντύπωση στα ...πρωτάκια της ΝΔ ήταν ότι κυρίως μίλησαν οι βουλευτές και ο κ.Σαμαράς άκουγε. Ενώ πάντα μπροστά του ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε ένα μπλοκάκι για να κρατά σημειώσεις. Αφορμή για να ανοίξει η κουβέντα στάθηκε από μια τοποθέτηση του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσιπρα επικίνδυνο και τόνισε "μη σας ξεγελά το ωραίο προσωπείο, πάει για ρήξη" ενώ ζήτησε την άποψη όλων των συναδέρφων του.

Θοδωρης Δαφέρμος
newsit.gr