08 Απριλίου 2015

Αυτό είναι το χλιδάτο αρ νουβό ξενοδοχείο που μένει ο Τσίπρας στη Μόσχα [εικόνες]

Στο ιστορικό ξενοδοχείο Μετροπόλ διαμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα.

Το Μετροπόλ βρίσκεται απέναντι από το Θέατρο Bolshoi στην καρδιά της Μόσχας και διαθέτει πισίνα και γυμναστήριο. Απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το Κρεμλίνο.
Το ιστορικό Metropol έχει δωμάτια σε στιλ αρ νουβό με μεγάλα παράθυρα, πολυελαίους και διακοσμητικά αντίκες. Όλα τα δωμάτια και σουίτες είναι κλιματιζόμενα και περιλαμβάνουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μπουρνούζια και παντόφλες.

Στο Evropeisky Restaurant σερβίεται το πλούσιο πρωινό και στο Shalyapin Bar σερβίρονται το βράδυ ποτά και επιδόρπια.

Το Metropol διαθέτει σάουνα, μασάζ και σαλόνι ομορφιάς.

Το Κρεμλίνο, η Κόκκινη Πλατεία και ο σταθμός Teatral'naya του μετρό είναι προσβάσιμα σε μόλις 3 λεπτά με τα πόδια. Η περιοχή Tverskoy οπου βρίσκεται το μετροπόλ είναι υπέροχη επιλογή για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για θέατρο, πολιτισμό και αρχιτεκτονική.

Στις παροχές του ιστορικού ξενοδοχείου περιλαμβάνεται και η πολύ μεγάλη σουίτα 85 τ.μ. με έπιπλα αντίκες έργα τέχνης.

Ηγέτες, επιφανείς προσωπικότητες και σταρ έχουν περάσει από το Μετροπόλ

Το Μετροπόλ χτίστηκε μεταξύ των ετών 1899 και 1905 σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Ουίλλιαμ Ουάλκοτ, ενός από τους πλέον διάσημους εκπροσώπους του μοντερνισμού, ενός αρχιτεκτονικού ρυθμού που προσεγγίζει το ευρωπαϊκό αρ-νουβό. Το «Μετροπόλ» αποτελεί εξαίρετο ορόσημο της αρ-νουβό αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα στη ρωσική επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της υπερεκατονταετούς ιστορίας του, έχει φιλοξενήσει διάσημους επισκέπτες: εστεμμένους, αρχηγούς κρατών, πολιτικούς ηγέτες, συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Όπως προκύπτει από το «βιβλίο φιλοξενουμένων», μεταξύ των διάσημων επισκεπτών του περιλαμβάνονται: η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Ροντρίγκεθ Θαπατέρο κ. ά.

Στις διασημότητες από το χώρο των γραμμάτων, της τέχνης και της μόδας περιλαμβάνονται: οι θεατρικοί συγγραφείς Τζορτζ Μπέρναρ Σω και Μπέρτολντ Μπρεχτ, ο Ρώσος συνθέτης και βιολονίστας Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, οι ηθοποιοί Πίτερ Ουστίνοφ, Ανί Ζιραρντό, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κατρίν Ντενέβ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σιλβέστερ Σταλόνε, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Χάρισον Φορντ και Σάρον Στόουν, ο τενόρος της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο, οι τραγουδιστές Χούλιο Ινγκλέσιας, Έλτον Τζων και Μάικλ Τζάκσον, οι σχεδιαστές μόδας Πιερ Καρντέν και Τζιόρτζιο Αρμάνι κ. ά.