15 Απριλίου 2015

Λαμόγιο Καλφαγιάννης κατά κυβέρνησης: «Το νομοσχεδιο βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ»

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω ΣΥΡΙΖΑίος έπαιρνε επί χρόνια οικογενειακό επίδομα χωρίς να το δικαιούται με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να του το ζητήσει πίσω... χωρίς φυσικά να το επιστρέψει

Αντίθετα με τον συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπρόσωποι των ενώσεων των δημοσιογράφων αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι με το νομοσχέδιο φορείς εμφανίστηκαν θετικότατοι με τις ρυθμίσεις

«Το νομοσχεδιο βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ». Με τη συγκεκριμένη φράση στη Βουλή επισημοποιήθηκε η ρήξη μεταξύ του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και της κυβέρνησης.

Ο συνδικαλιστής μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ εστίασε στους αγώνες των εργαζομένων υποστηρίζοντας πως «αλλάξαμε το ρου της ιστορίας του συνδικαλισμού» πρόσθεσε όμως πως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

«Το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην ΕΡΤ» ισχυρίστηκε και προσδιόρισε τις αιτιάσεις του στις ρυθμίσεις που αφορούν στην επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων, στους μισθούς υπερημερίας και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στο μισθολόγιο. Για το τελευταίο ζήτημα ο κ. Καλφαγιάννης δήλωσε ότι ούτε οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν λειτουργούσαν έτσι.

Στην παρατήρηση του προέδρου της επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, ότι πρέπει να συντομεύει ο κ. Καλφαγιάννης απάντησε οργισμένα: «Αν θέλετε να με φιμώσετε, να με φιμώσετε» είπε και έθεσε εαυτόν υπό παραίτηση «αρκεί οι εργαζόμενοι να λάβουν αυτά που δικαιούνται».

Αντίθετα με τον συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπρόσωποι των ενώσεων των δημοσιογράφων αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι με το νομοσχέδιο φορείς εμφανίστηκαν θετικότατοι με τις ρυθμίσεις.